Impressie vlooienmarkt 13 augustus

Zaterdag 13 augustus was de 9e vlooienmarkt van het jaar 2022. Deze markt was een week naar voren gehaald, omdat het DodoFestival in het daaropvolgende weekend wordt gehouden. En een vlooienmarkt en Dodofestival: dat gaat niet samen.

Zaterdag 13 augustus was een hete dag: middenin een landelijke hittegolf. Het geluk is dat onze markten ’s ochtends worden gehouden en om 13 uur stoppen. En bij hitte houdt men (standhouders en bezoekers) het vanzelfsprekend eerder “voor gezien”.
Rond 6 uur in de ochtend (vlak voor zonsopkomst) was het ’t koudst: 13 graden. Vanaf dat moment steeds volle zon. De temperatuur liep op naar 20 graden tussen 8 en 9 uur. Om 10 uur werd de 25 graden grens overschreden en om 13 uur is het 30 graden. En dit zijn metingen in het open veld. Op beschutte plekken in de zon is het vanzelfsprekend nog warmer. Gelukkig stond er vanaf 10 uur wat wind.

Hoe dan ook: de stands waren zoveel mogelijk in de schaduw onder bomen geplaatst. Op die plekken bleef het lang lekker marktweer.
Er waren “slechts” 290 boekingen en dat aantal standhouders is ook daadwerkelijk bijna gehaald. Aan publieke belangstelling viel zeker niet te klagen. Gezien het kleine aantal standhouders was het druk op de markt met meestal goede handel. Zelfs na 11 uur kwamen nog nieuwe bezoekers binnen rijden. Rond 12 uur stopten de eerste standhouders. Maar velen (vooral in de schaduw) gingen door tot 13 uur!

Hieronder een foto-impressie van deze warme markt. (foto’s Martijn van der Vaart en Wolter Nieuwland).
De volgende markt is op zaterdag 3 september: www.bakkeveen.nl/markt

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022, Vlooienmarkten

Geef een reactie