Slechte vloeren OBS De Oanrin

Op 14 juli zijn de ouders van OBS De Oanrin tijdens een extra ouderavond nader geïnformeerd over het feit dat een groot deel van de vloeren van de school in zeer slechte staat zijn en niet meer gebruikt kunnen worden.

Edwin de Weers (voorzitter College van Bestuur van Comprix, waar De Oanrin onder valt) legde uit dat de Nehobo-vloeren, die er in 1968 zijn neergelegd, aan de onderzijde voor een groot deel zijn afgebrokkeld. Doordat de bewapening los is komen te liggen, is dit gaan roesten en uitzetten. De conclusie is dat op meerdere punten de vloer niet meer betrouwbaar is. In eerste instantie werd gedacht dat dit alleen gold voor de lokalen van de peuters en groep 1-2 en 3-4. Later bleek uit nader onderzoek van een constructeur dat ook het lokaal van groep 5-6 en de rest van de “oudbouw” niet meer kan worden gebruikt. Het speellokaal, het “muzieklokaal” en het achterste lokaal waar groep 7-8 nu in zit kan wel worden gebruikt, omdat dit later is gebouwd.

Op dit moment wordt druk onderzocht hoe dit probleem opgelost kan worden voor zowel de school als de peuterspeelzaal. Nu is het echter nog erg onduidelijk hoe na de zomervakantie gestart zal worden. De mogelijkheden variëren van het herstellen van een deel van de vloer tot het plaatsen van noodlokalen. Ook het huisvesten van 1 of meer groepen in een andere locatie moet niet worden uitgesloten.

Ondanks alles heeft de school samen met de kinderen het schooljaar op een leuke en positieve manier kunnen afsluiten.

Daan Planting
Directeur OBS De Oanrin

Geplaatst in: Voorzieningen

3 reacties op “Slechte vloeren OBS De Oanrin

 1. Jan zegt:

  Mooie gelegenheid om een nieuwe school versneld te bouwen.

 2. Daan Planting zegt:

  Excuses voor de taalfout in de eerste zin…. Een groot deel van de vloeren IS….KAN worden.
  Dat krijg je als je gaat knippen en plakken…

 3. JW Russchen zegt:

  Dan moet de school maar samen met de BSO, scheelt weer reistijd en volop parkeer gelegenheid.
  Mooie speeltuin voor in de pauze. Leren in de horeca, dat is goed voor Bakkeveen!

Geef een reactie