Impressie 3 Provinciën Fiets-3-daagse 2022

De 3 Provinciën Fiets-3-daagse begint altijd op de laatste woensdag van juni. Dit jaar dus op woensdag 29 juni.
Deze eerste dag gingen de routes Friesland in. We hadden in Het Swarte Paert in Hemrik een mooi koffiestop gevonden. De Stoeterij heeft ook een museum, deze was gratis te bekijken. De 60 km ging helemaal tot in Nieuwehorne. Alle 3 de routes hadden een stop bij restaurant Het Witte Huis in Donkerbroek.

De donderdag zou het warmer worden en ’s middags mogelijk al een bui. Het bleef droog, maar de 60 km rond het Leekstermeer zagen de donkere wolken van dichtbij. ’s ochtends was de koffiestop bij landbouwmuseum ’t Rieuw in Nuis. De lunchstop bij Nienoord viel tegen: het restaurant leek tegen de gemaakte afspraken in, wel dicht te zijn. Maar gelukkig zijn er in Leek en naaste omgeving meerdere horeca gelegenheden.

Vrijdag was het een stuk koeler. Even lekker uitwaaien door hoofdzakelijk Drenthe. Veenhuizen voor de koffiestop en het bezichtigen van de vele gevels met “vlijtige” namen. De 60 km fietsers kwamen ook door Smilde.

Onder gezellige accordeonmuziek kwamen de deelnemers weer terug bij de finishplaats Dúndelle in Bakkevene. Er waren 475 deelnemers. In feite was het weer goed tijdens het fietsen. Een zeer geslaagde 3-daagse !!

In 2023: woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juni.

www.3fiets.nl 

foto’s: www.martijnvandervaart.nl

Geplaatst in: 3 Provinciën Fiets 3 Daagse

Geef een reactie