Impressie Crea- & smulmarkt

Vrijdag 27 mei is in Bakkeveen de 4e crea- & smulmarkt gehouden. Het was natuurlijk na een coronastop van 2 jaren wel wat spannend wat de belangstelling zou zijn. Over publieke belangstelling viel beslist niet te klagen. Al vanaf de opening om 11 uur waren vele mensen aanwezig om te kijken èn te kopen. De standhouders waren over het algemene zeer tevreden over de belangstelling en verkoop. Het aantal standhouders was oorspronkelijk (begin mei) 42, maar een aantal heeft om verschillende redenen afgezegd. En omdat een aantal standhouders gezamenlijk in 1 stand benutten, bleef het aantal stands op de Weverswal wat achter bij wat de planning was.

Jammer was dat het weer niet helemaal meewerkte. Af en toe was het te koud om op het terras te zitten. Er stond een stevige wind, maar het bleef wel zo goed als droog. In de zon en luwte was het overigens heerlijk.

Het vermaak werd verzorgd door het poppenspel van Tineke. Hilleke van de Molen (sing & song writer) trad op op verschillende plekken op de markt met haar gitaar. De (2) Sfeerheren verzorgeden in de middag diverse optredens. Willem Feijten ging met bezoekers in gesprek en ging hierin “diepgaande” verhalen aan. Ambachtelijk Friesland was op het pleintje voor de Herberg vertegenwoordigd met 5 standhouders, waaronder de smid.
Smaakmaker was Clown Sem. Deze jongeman is vele uren op de markt actief geweest en trok een breed publiek.

Hieronder een foto impressie (foto’s Martijn vd Vaart en Jan van Dalen)

Geplaatst in: Crea & Smulmarkt

Geef een reactie