Avond-4-daagse week

De avond-4-daagse is van woensdag 8 t/m zaterdag 11 juni. 
voor jong en oud !

Elke avond wandel  je traditiegetrouw door een mix van natuurgebieden en privé terreinen: bossen, weilanden en heidevelden wisselen elkaar af en soms over een stukje straat.

Het is voor de organisatie een voorrecht dat particulieren (vaak landbouwers) snel toestemming geven om de deelnemers eenmalig over hun terrein te laten wandelen, wat voor een nog grotere afwisseling zorgt. 

Actuele informatie, startlijsten, etc: klik op www.bakkeveen.nl/a4d.

Volwassenen lopen ook
Steeds meer volwassenen wandelen mee , zij  kunnen meteen als eersten om 18 uur starten of na de laatste groep scholieren om 18:30 uur. Er is keuze uit 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. De 15 km is speciaal voor de wat meer ervaren wandelaar. Er doen scholen mee uit Bakkeveen en 11 omliggende dorpen. Ongeveer 700 kinderen en dan de begeleiders zullen woensdagavond aan de start verschijnen. De laatste avond, zaterdagavond, hebben zich tot nu tot nu toe 145 wandelaars extra gemeld voor de dagspeld. Tweederde van de deelnemers blijkt de 5 km afstand te lopen.

Verandering
Wat anders is dan voorgaande jaren: de start en finish zijn niet meer in het centrum van Bakkeveen maar op de parkeerterreinen bij het sportpark, nabij het terras van Dúndelle (zwembad).
De intocht op de zaterdagavond gaat via de straten Dwarskamp en Mjûmster Wei; er wordt dan verzameld op het grasveld aan de Merskekamp. Hiermee worden verkeersopstoppingen op de doorgaande wegen voorkomen.

Even opletten:

  • honden mogen niet mee, dit omdat de routes ook over beschermd gebied en privéterrein voeren.
  • Elke avond onderweg een traktatie.
  • De routes zijn bepijld.
  • Op de laatste avond (de zaterdag !) zijn er natuurlijk weer diverse muziekkorpsen die je verwelkomen.
  • De kosten bedragen €  5,– pp voor 4 dagen wandelen met medaille!

Aanmelden
Je kunt je nu alleen nog ter plekke vanaf een half uur voor de start aanmelden. De voorinschrijvingen voor met name groepen is afgelopen vrijdag gestopt. De start – en finishlocatie is op/nabij het terras van Dúndelle (zwembad). De start is tussen 18 en 18:30 uur (de 15 km wandelaars s.v.p. meteen om 18 uur starten).
Meer info: www.bakkeveen.nl/wandel

Maak ’s avonds even een lekker ommetje in de omgeving waarbij je ook over terreinen waar je normaal gesproken niet komt! Gezond en genieten tegelijkertijd.

team Avond-4-daagse van TIP-Bakkeveen

 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie