Vrijdag: Crea- & Smulmarkt in centrum

Vrijdagmiddag na Hemelvaart: de crea- & smulmarkt in centrum van Bakkeveen. Op de terreinen van Plaza De Kolk en De Brink (Weverswal) zijn ca 40 stands met entertainment, creativiteit, streekproducten en curiosa.

Natuurlijk zijn er ook artiesten die met een muziekje zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Je (lekker) laten verrassen in de wandeling langs de stands: verbazen bij Ambachtelijk Friesland, gezond bij de streekproducten, smullen bij de oosterse keuken, etc. Of vanaf de terrasjes onder genot van een drankje bijkletsen met bekenden en toevallige passanten.

De start is rond 11.00 uur en de Crea- & Smulmarkt eindigt 18.00 uur.

Wat kun je o.a. verwachten:

  • Voor verbazing en verpozing: een clown, een 5-tal ambachtslieden van de “Friesche Ambachten” met Siersmeden, keramiek en Glasblazen. Natuurlijk ontbreken ook de vrolijke muzikanten niet! Ze zijn overal op de markt te vinden en op de beide terrassen van Plaza De Kolk en café De Brink. Ook zijn er op verschillende plekken optreden van de lokale toneelvereniging.
  • Een 10-tal standhouders komt hun meestal “home made” waar aanbieden. De producten zijn op creatieve en vaak traditionele wijze gemaakt. Denk hierbij aan creativiteit vanuit de natuur, schilderlessen, leer- en wol producten, houtbewerking, etc.
  • Naar verwachting zullen 11 standhouders aanwezig zijn met streekproducten. Worst, bier, brood, honing, thee, choco, jam, etc.
  • Echte horeca om meteen op te eten (of mee te nemen): ijskraam, oosterse en Turkse keuken, Slotplaats, etc.
  • Tot slot nog kramen met curiosa. Soms lokale organisaties, maar ook verder weg. Denk aan zeep van ezelmelk, producten van de Dagbesteding, etc.

Je kunt al het nieuwgierige en interessante bekijken, soms proeven, eventueel kopen en lekker op 1 van de terrassen de markt overzien onder een vrolijk live achtergrond muziekje en een drankje.

Klik hier voor de overzichtspagina

 

 

Geplaatst in: Crea & Smulmarkt

Geef een reactie