Dauwtrappen met ontbijt op De Slotplaats

Stap op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren voor een stevige ochtendwandeling over landgoed De Slotplaats. Onze gids laat je tijdens deze vroege wandeling genieten van de stilte. En als het even mee zit, zie je misschien wel één van de bewoners van het bos want die zijn meestal veel eerder in de weer dan wij…

Na afloop staat er een heerlijk streekontbijt met verse, biologische ingrediënten voor je klaar in het iconische restaurant De Slotplaats. Een heerlijk begin van je dag!

Natuur- en cultuurbeleving
Landgoed de Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en herbergt vele herinneringen aan vervlogen tijden. Het oude, deels vochtige bos met zijn dikke bomen huisvest een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Dit gebied leent zich daarom uitstekend voor een prachtige natuurbeleving.

Op De Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de wespendief en de havik en verschillende spechtensoorten zoals de groene specht en de grote bonte specht. Met name de laatste laat ’s ochtends vaak flink van zich horen.

Praktisch
De wandeling start op het pleintje bij het koetshuis, over het bruggetje naast de parkeerplaats. De wandeling vindt onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen (minstens 5) plaats. Bij annulering ontvangen deelnemers desgewenst hun geld terug.
Van 7 tot 10 uur

Aanmelden: klik hier

Natuurmonumenten

 

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie