Voorbereidingen Crea- & Smulmarkt 2022

Er wordt al weer druk gewerkt aan de crea- & smulmarkt van het Hemelvaartswekend van dit jaar, 2022. Plaza De Kolk en De Brink doen natuurlijk weer mee. De artiesten zijn al gecontracteerd.

De crea- & smulmarkt is op de vrijdagmiddag na Hemelvaartsdag. De start is rond 11.00 uur en de Crea- & Smulmarkt eindigt 18.00 uur.

Tussenstand: deelnemers vrijdag 27 mei 2022 (status 23 april 2022).

Er zijn 42 standhouders aangemeld. 

  • Voor entertainment zijn er 9 “standhouders”. Hieronder een clown, een 3-tal ambachtslieden van de “Friesche Ambachten” met Siersmeden, keramiek en Glasblazen. Natuurlijk ontbreken ook de vrolijke muzikanten niet! Ze zijn overal op de markt te vinden en op de beide terrassen van Plaza De Kolk en café De Brink. Ook zijn er op verschillende plekken optreden van de lokale toneelvereniging.
  • Tien standhouders komen hun meestal “home made” waar aanbieden. De producten zijn op creatieve en vaak traditionele wijze gemaakt. Denk hierbij aan creativiteit vanuit de natuur, schilderlessen, leer- en wol producten, houtbewerking, etc.
  • Naar verwachting zullen 11 standhouders aanwezig zijn met streekproducten. Worst, bier, brood, honing, thee, choco, jam, etc.
  • Echte horeca om meteen op te eten (of mee te nemen): alternatief ijs, oosterse en Turkse keuken, poffertjes, tosti’s en flamküche.
  • Tot slot nog 11 kramen met curiosa. Soms lokale organisaties, maar ook verder weg. Denk aan zeep van ezelmelk, producten van de Dagbesteding, etc.

Met bovenstaande standhouders denken we in het centrum van Bakkeveen en leuke en gezellige markt te hebben gepland. Je kunt al het nieuwgierige en interessante bekijken, soms proeven, eventueel kopen en lekker op 1 van de terrassen de markt overzien onder een vrolijk live achtergrond muziekje en een drankje.

Klik hier voor de overzichtspagina

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Crea & Smulmarkt

Geef een reactie