Schriftelijke vragen over o.a. Gaswinning zijn beantwoord!

De schriftelijke vragen omtrent gaswinning en koolwaterstoffen die zijn ingediend door GroenLinks-OpsterLanders zijn door B&W beantwoord.

In het kort samengevat zal er volgens B&W op korte termijn geen gas worden gewonnen bij het veld Allardsoog. (tenminste dat is niet bekend)
Naast de gaswinning is er een aanvraag ingediend voor een opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen, dit volgens de website bevinggevoeld.nl. Volgens de website www.nlog.nl, is de opsporingsvergunning gegund.

Eerder melde omropfryslan.nl al op hun website dat er een opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen is aangevraagd. (deze is volgens de website nlog.nl verleend)
Het artikel op omropfryslan.nl is hier te lezen: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1122974-fryslan-bezorgd-over-gaswinningskoers-nieuwe-kabinet.

Ook geeft de gemeente Opsterland aan; ‘verzet zich zo veel mogelijk tegen het in gebruik nemen van nieuwe winlocaties. De gemeenteraad heeft op 12 september 2016 een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt opgeroepen alles in het werk te stellen om gaswinning en het opsporen van gas in de gemeente te voorkomen. Wij voeren deze motie uit binnen de juridische mogelijkheden die wij daarvoor hebben’

Echter heeft de Gemeente niet de bevoegdheid over het aanwijzen of toestaan van nieuwe gaswinlocaties. Deze ligt bij de rijksoverheid (ministerie van Economische zaken en Klimaat)

Het onderwerp zal ongetwijfeld een vervolg krijgen!

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen, Bakkeveen

2 reacties op “Schriftelijke vragen over o.a. Gaswinning zijn beantwoord!

  1. Daniela zegt:

    Dankjewel voor het opvragen en delen van deze informatie!

  2. Laura zegt:

    Fijn dat hier aandacht voor is, dankjewel.

Geef een reactie