Borsch , Oekrainse bieten soep (8 porties) 30/35 minuten
Ingrediënten:
- 3 liter hete groentebouillon
- 400 gram witte kool , fijngehakt
- 500 gram aardappel, geschild en in blokjes
- 200 gram rode biet, geschild en geraspt
- 3 etl. tomatenpuree
- 1 wortel, geraspt
- Gesnipperd
- bloem
- 1 bosje dille, fijngesneden ( kan ook zonder)
- Peper en zout
- 2 citroen
Bereiden:
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappel toe
- Bak in een aperte pan de ui, biet en wortel in wat olie
- Voeg na 5-10 minuten de tomatenpuree toe en bak deze nog 5 minuten mee. Meng hier de bloem door en roer dit geheel samen met de kool door de soep
- Kook de soep nog 10-15 minuten en breng op smaak meet peper en zout.
- Serveer eventueel met de fijngesneden dille.
Traditioneel wordt hier vaak zure room bij gegeten en een stuk stevig brood.
Ongetwijfeld is dit een lekkere, gezonde soep . Maar om dat nu uitgerekend tijdens deze vreselijke oorlog onder de aandacht te brengen, vind ik nogal ongepast. Een beetje misselijk makend……..
Beetje misselijkmakend!!! vind ik nog zacht uitgedrukt.
je kunt het ook zien als een goedbedoelde poging om onze aandacht bij de oorlog te houden..Laten we hopen dat onze aandacht en hulp beter is en blijft, dan die voor de oorlog in het Midden- Oosten.
Precies. Bekijk het positief. Je zou bijvoorbeeld deze soep voor de vluchtelingen in je dorp kunnen maken als blijk van meeleven!!!