Petra de Jong onderscheiden

Op 12 oktober 2021 hebben we het jubileum gevierd in Apeldoorn van het 90 jarig bestaan van Vrouwen van Nu Nederland, eigenlijk was dit feest vorig jaar.

We zijn met 7 vrouwen uit Bakkeveen naar de bus gereden in Drachten.

Petra de Jong werd per mail verteld dat zij was uitgekozen als vertegenwoordigster van de prov. Friesland om een kort gesprek te hebben met H.K.H. Prinses Beatrix onze beschermvrouwe.

Bij aankomst een kopje koffie en gebak. Petra moest samen met 9 andere vrouwen van de provincies uit Nederland vooraan plaats nemen, ook zij waren uitgekozen door hun provincie. Na een mooi optreden van een aantal artiesten gingen de 10 vrouwen samen H.K.H Prinses Beatrix naar een andere zaal om daar het gesprek te hebben. Wij werden verder vermaakt door de Pauwergirls, drie vrouwen die heel erg veel leuke liedjes ter gehore brachten die we allemaal wel kenden.

De lunch was uitstekend verzorgd.

In de zalen waren allerlei dingen te zien die door verschillende provincies waren gemaakt, borduurwerken, quilten, schilderijen en heel erg veel andere dingen waren er te zien.

Toen kwam er een groots moment, die wij van het bestuur goed geheim hebben gehouden.

De tien vrouwen werden op het podium geroepen en werden toegesproken een ieder persoonlijk door de voorzitster Reinke van Wouwe. Bij Petra werd er stil gestaan over wat zij heeft betekend voor Bakkeveen en Friesland. Zij heeft onze web-site ontworpen, een aantal keren het programma boekje gemaakt.
Petra weet als geen ander vrouwen te motiveren en te activeren om meer uit zichzelf te halen. Ook hoe zij leeft en hoe zij in de wereld staat.

Zij heeft een oorkonde en een mooie zilveren speld ontvangen en mag zich dit jaar de vrouw van Friesland noemen.

Wij zijn ongelofelijk trots dat zij is gekozen.

Petra van harte gefeliciteerd, namens alle leden en het bestuur.

Geplaatst in: Vrouwen van Nu

4 reacties op “Petra de Jong onderscheiden

 1. Marja lichtendahl zegt:

  Wat een terecht verdiende prijs en wat eervol voor Petra!! Jaren collega’s geweest en toen al verluchtigde ze ons materiaal.
  Marja

 2. Odette Kamminga zegt:

  Van harte Gefeliciteerd Petra met deze mooie onderscheiding.
  Hartelijke groeten van Odette Kamminga.

 3. Marijke Durksz zegt:

  Wat leuk Petra, helemaal verdiend hoor!

 4. Sofie zegt:

  Petra van harte gefeliciteerd super meid!!

Geef een reactie