Impressie vlooienmarkt 21 augustus 2021

Afgelopen zaterdag 21 augustus was de 4e vlooienmarkt van 2021. En we troffen alweer goed weer! Deze keer was het goede weer ook verwacht, zodat veel mensen een verkoopplaats op de markt wilden hebben.

We hebben al ervaring met boeken en hoeveel mensen daarvan daadwerkelijk komen. Daar houden we rekening mee met het aantal toegestane boekingen (we overboeken). Maar afgelopen zaterdag zijn er heel weinig standhouders weggebleven. Daarom moesten een paar wat vochtiger plekjes op het terrein ook gebruikt worden, wat eigenlijk niet de bedoeling was. De droge plekken moesten vrij blijven vanwege de corona-regels. De nattigheid viel uiteindelijk ook weer mee en gaf geen problemen.

Voor corona is het wel van belang dat er veel standhouders komen, het marktterrein wordt dan groter; de bezoekers zijn dan over een groter deel van de terreinen verspreid. Het aantal bezoekers is niet afhankelijk van het aantal standhouders. Voor een markt als de onze geldt dat er minimaal 5 m2 per bezoeker beschikbaar moet zijn en dat is goed gelukt door o.a. brede looppaden.

Er zijn altijd weer een paar standhouders die niet gereserveerd hebben. Die wisten (zogenaamd) niet dat er geboekt moest worden….  Ze wisten dan weer wel dat er markt was. Deze personen konden weer naar huis….

Tussen half 5 en ruim 8 uur kwamen de standhouders binnen. Iedereen werd op basis van kenteken gecontroleerd. In de ochtendschemering rond 6 uur kwamen al veel bezoekers binnen. En die binnenkomende bezoekersstroom ging door tot rond 11 uur. Uiteindelijk was er overvloedige ruimte op de parkeerweilanden en er was net geen parkeerrecord. Wel waren we iets te zuinig geweest met maaien; 1 rijtje auto’s moest in het lange gras parkeren. Een laag gelegen deel van het parkeerterrein hadden we uit voorzorg niet gebruikt.

Veel standhouders meldden dat ze goed verkocht hadden. Er was ook iemand die naar eigen zeggen minder dan een tientje had verdiend ….

Voor de volgende markt en boeken: kijk altijd op www.bakkeveen.nl/markt 

Hieronder een aantal foto’s van de markt

Geplaatst in: vlooienmarkt_2021, Vlooienmarkten

6 reacties op “Impressie vlooienmarkt 21 augustus 2021

 1. Henk zegt:

  Het was weer leuke markt

 2. Jel zegt:

  Het parkeerrecord haar meer dan verbroken kunnen worden als als die mensen die nu gewoon lukraak ergens geparkeerd stonden, ook gebruik hadden gemaakt van het parkeeraanbod.

 3. Sandi zegt:

  Precies dat Jel!!! Ik reed zaterdagochtend al vroeg het dorp uit, langs het water stonden al rijen, en bij de snackbar… nou die is echt niet om half 8 in de ochtend open….auto`s rijden ook met hoge snelheid over de Skarkamp,,,, om de file te omrijden of daar ergens te gaan staan… ik heb nog nooit enige vorm van controle gezien, behalve bij de Poiezs, en groot gelijk hebben ze.

 4. Wietse Terpstra zegt:

  Als je maar een tientje weet te verdienen op deze markt dan vraag ik me af wat voor rommel er op zijn kraam lag, iedere handelaar die ik heb gesproken had goed tot zeer goed verkocht, voor mij was het de slechtste markt tot nu toen maar nog steeds erg goed verkocht.
  Als het weer goed is ben ik de volgende keer weer van de partij.

 5. Janet zegt:

  Wisten “zogenaamd” niet dat er gereserveerd moest worden?? Als je weer naar huis gestuurd wordt dan ga je niet heen als je “stiekem” wel wist dat er gereserveerd moest worden! Dan weet je ook dat je teruggestuurd wordt! Ik had gegoogled wanneer de markt was en ergens een datum gevonden…. Waar op die site niet bij stond dat je moest reserveren…. Dus ik wist het echt niet! Vandaag lekker in Makkinga gestaan. Daar hoef je dus niet te reserveren, voor de duidelijkheid….

 6. Berend Pluim zegt:

  berend . een goede en gezellige markt.vr. gr. uit n.w. pekela.

Geef een reactie