Geslaagde ballonvaart op 10 juli

De gezamenlijke ballonvaart over Bakkeveen was dit jaar 2021 op zaterdagavond 10 juli. Het was nog even onzeker of de vaart wel door zou kunnen gaan: volgens de meteorologen zou er te weinig wind staan. Maar in de tweede helft van de avond was er ruim voldoende wind. Zelfs de bewolking trok open, zodat er ook nauwelijks heiigheid was aan de horizon.

De start was op een weiland aan de Slotleane. Helaas was de wind iets oostelijker dan dat een uurtje eerder in het centrum door middel van een klein ballonnetje was vastgesteld. De beide ballonen met 16 passagiers gingen dus iets aan de noodkant over Bakkeveen heen.

Daarna ging de route net ten noorden van Wijnjewoude langs om daarna iets naar het zuiden af te buigen: ten zuiden van Sparjebird, net ten noorden van Jubbega om in Oudehorne of Jonkerslan te landen. De ballonnen landden vlak bij elkaar, maar net aan weerszijden van de gemeentegrens van Opsterland/Heerenveen.

Hieronder een korte foto impressie. De foto’s gemaakt vanaf de grond zijn van Johan Witteveen en de foto’s gemaakt vanuit de lucht zijn van Marga Marinus. De volgende gezamenlijke ballonvaart is op zaterdagavond 9 juli 2022…. Meer info: www.bakkeveen.nl/ballon .

Foto’s van het opstijgen (door Martijn van der Vaart) vind je hier.

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie