Eikenprocessierupsbestrijders aan het werk.

Vanochtend (13-7-2021) is een eikenprocessierupsenteam van de Gemeente Opsterland begonnen met het verwijderen van de nesten. Er zijn de nodige meldingen gedaan bij de gemeente, de lijst met meldingen wordt dan ook zorgvuldig afgewerkt. De nesten die hoger dan 4 a 5 meter zitten, kunnen op het moment niet verwijderd worden. (hier zal waarschijnlijk een hoogwerker met het nodige materieel voor nodig zijn)

Positief is natuurlijk dat de nesten die lager zitten nu wel verwijderd zijn, en hierdoor al minder kans op klachten zijn. Maar wees natuurlijk alert! Volgens de gemeenten en deskundigen zijn er veel meer meldingen gedaan over de eikenprocessierups. De plaagdruk van de rups is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar.

Heeft u nog eikenprocessierupsen gezien, dan kunt u dit melden bij de gemeente Opsterland. Zie hiervoor de website; https://www.opsterland.nl/heeft-u-eikenprocessierupsen-in-opsterland-gezien/

Hier staat een bericht die eerder over de eikenprocessierups is geplaatst. (https://www.bakkeveen.nl/2021/07/eikenprocessierups/)

Geplaatst in: 2021-gebeurtenissen

3 reacties op “Eikenprocessierupsbestrijders aan het werk.

 1. Patrick leerentveld zegt:

  Van de week liep er eentje door mijn tuin
  Die heb ik gelijk platgestampt

 2. Laura zegt:

  Pas op, want de haartjes kunnen ook als ze dood zijn bij aanraking nog steeds klachten veroorzaken.

 3. mark zegt:

  een eikenprocessierupsenbestrijder?

Geef een reactie