“Nostalgie” schilderkunst bezichtigen

Op 26 en 27 juni 2021 vindt het landelijk atelierweekend plaats.
Fimmie Meester, beeldend kunstenaar uit Bakkeveen, stelt op 26 juni 2021 va 11.00 tot 17.00 uur haar atelier open voor het publiek.

Geboeid door de vele mogelijkheden op schildergebied, ontstond bij Fimmie Meester de behoefte om zich te bekwamen in het ambacht en is zij in 2016 gestart aan de Klassieke Academie voor de Schilderkunst in Groningen. Zij studeert op 22 juni 2021 af.

Het tekenen en schilderen ervaart zij als één grote ontdekkingsreis. Haar inspiratie ontstaat in de natuur tijdens het wandelen met de honden, waarbij de camera altijd meegaat. Gebeurtenissen uit het dagelijks leven, voorwerpen of personen uit de directe omgeving zijn eveneens een inspiratiebron.

Het onderwerp wordt onderzocht met verschillende materialen, composities en uitsnedes. Ook het licht en de schaduwen spelen een belangrijke rol. De eigenzinnige keuzes die uiteindelijk worden gemaakt, gecombineerd met haar eigen handschrift creëren een expressief beeld. 2020 en 2021 stonden in het teken van Covid-19, waardoor het normale leven ontregeld raakte.

Het eindexamenwerk bevat naast een serie portretten, de serie “Lock Down”, geïnspireerd op de bijzondere omstandigheden waaronder de studenten het examenjaar hebben doorgemaakt. Als tegenhanger voor de Lock Down serie heeft Fimmie een serie schilderijen gemaakt binnen het thema “Nostalgie”. Oude voorwerpen zijn afgebeeld, voorwerpen die bij velen een gevoel van herkenning zullen oproepen.

Een deel van het eindexamenwerk is te zien tijdens de open atelierdagen in haar atelier en een deel, tezamen met het examenwerk van haar studiegenoten,  van 30 juni t/m 18 juli 2021 bij Kunstlievend genootschap Pictura, Martinikerkhof 1, 9712 JH Groningen. Reserveren wordt geadviseerd.

Op 26 juni 2021 bent u welkom tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in het atelier aan de Lange Singel 23, 9243 KJ Bakkeveen. Uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen.
Past het je die dag niet, maar ben je wel geïnteresseerd, bel gerust voor een afspraak 06 – 2607 8215 of neem contact op via  www.fimmiemeesterwerk.nl

 

Geplaatst in: Zien en doen

Geef een reactie