30 dagen gezonder: recept 7 Stoofschotel

Recept 7: Marokkaanse stoofschotel
met aardappel en tuinboontjes

In het kader van 30 dagen gezonder

4 personen, 20 minuten en 30 minuten stoven

Ingrediënten:

  • 500 gr. hutspotgroente
  • 500 gr. vastkokende aardappelen
  • 100 gr. tutti frutti of een hele zak i.p.v. pompoen
  • 400 gr. pompoen in stukjes (bij bio pompoen de schil ook gebruiken)
  • één of twee tenen knoflook
  • 2 etl. olijfolie
  • 3 etl. ras el hanout
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter heet water
  • 300 gr. diepvriestuinbonen
  • Peterselie (kan ook zonder)
  • Lekker erbij: citroen

Bereiden:

  • Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de hutspotgroente, knoflook en ras el hanout 10 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Schil intussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tutti frutti in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de aardappelen, tutti frutti, pompoen en het water toe. Roer door en laat met de deksel op de pan 25 minuten stoven op matig vuur. Roer af en toe tot de aardappelen beetgaar zijn. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en laat 5 minuten meestoven.
  • Snijd de peterselie fijn en roer erdoor. Maak op smaak af met peper en eventueel zout

Lekker stevig brood in grove stukken

Uit “Allerhande recepten

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie