30 dagen gezonder: Recept 6

Recept 6: Pasta Carbonara

In het kader van 30 dagen gezonder

15 minuten, 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr spekjes of pancetta in stukjes
  • 150 gr (Parmezaanse) kaas
  • 4 eieren
  • 500 gr volkorenspaghetti of pasta
  • 200 gr diepvriestuinerwten (of potje), kan ook zonder

Bereiden :

  • Splits de eieren
  • Kook de spaghetti beetgaar, doe de laatste twee minuten de erwtjes erbij
  • Bak de spekjes in 6 minuten half krokant
  • Rasp de kaas
  • Doe de warme spaghetti uit de pan rechtstreeks bij de spekjes, voeg de kaas toe, voeg wat kookvocht toe zodat de kaas smelt. Zet het vuur uit
  • Kluts de eidooiers en doe ze bij de spaghetti
  • Roer direct goed door zodat de eieren niet stollen maar een romige saus worden
  • Serveer met wat extra geraspte kaas op tafel

Vooraf een mooie groene sla met tomaten sla maakt het echt Italiaans!

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

1 reactie op “30 dagen gezonder: Recept 6

  1. Antje Marianne Lehmann zegt:

    Met verbazing lees ik de recepten onder de titel “gezond”.

Geef een reactie