Recept 6: Pasta Carbonara
In het kader van 30 dagen gezonder
15 minuten, 4 personen
Ingrediënten
- 250 gr spekjes of pancetta in stukjes
- 150 gr (Parmezaanse) kaas
- 4 eieren
- 500 gr volkorenspaghetti of pasta
- 200 gr diepvriestuinerwten (of potje), kan ook zonder
Bereiden :
- Splits de eieren
- Kook de spaghetti beetgaar, doe de laatste twee minuten de erwtjes erbij
- Bak de spekjes in 6 minuten half krokant
- Rasp de kaas
- Doe de warme spaghetti uit de pan rechtstreeks bij de spekjes, voeg de kaas toe, voeg wat kookvocht toe zodat de kaas smelt. Zet het vuur uit
- Kluts de eidooiers en doe ze bij de spaghetti
- Roer direct goed door zodat de eieren niet stollen maar een romige saus worden
- Serveer met wat extra geraspte kaas op tafel
Vooraf een mooie groene sla met tomaten sla maakt het echt Italiaans!
Met verbazing lees ik de recepten onder de titel “gezond”.