30 dagen gezonder: recept 4 Lasagne

Recept 4: Lasagne

van champignons, courgette, lente-ui en Kruidenroomkaas

In het kader van 30 dagen gezonder

Recept voor 2 personen, 25 minuten, 40 minuten oventijd.

Ingrediënten :

  • 250 gr champignons
  • 1 courgette
  • 1 lente-uitje
  • Tijm, liefst vers
  • 50 gr. pesto
  • 150 gr kruidenroomkaas
  • 50 gr crème fraiche
  • 50 gr. kookroom light
  • 150 gr lasagnebladen
  • 100 gr geraspte kaas (oud of belegen)
  • 1 tomaat (hoeft niet)
  • Ovenschaal

Bereiden :

  • Oven op 180 gr. Snijd de champignons en courgette in plakjes van ½ cm. Snij het lente-uitje in ringetjes en ris de tijm. Meng de groenten samen met de pesto in een kom. Breng op smaak met peper en zo nodig zout.
  • Verwarm de kruidenroomkaas, crème fraiche en kookroom in een klein pannetje en roer door. Haal van het vuur.
  • Verdeel een paar lepels kruidenroomsaus over de ingevette bodem van de schaal en bedek met lasagnebladen. Leg de groenten er op, verdeel een paar lepels saus over de groenten en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal deze stappen totdat de schaal gevuld is. Eindig de bovenste laag met saus. Verdeel de kaas over de saus en leg plakken tomaat op de kaas.
  • Bak de lasagne 40 minuten af in het midden van de oven.
  • Geef er een lekkere groene sla bij.

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie