30 dagen gezonder: Recept 30 Vistajine

Recept 30: Vistajine met abrikozen 

in het kader van 30 dagen gezonder

Hoofdgerecht, 4 personen, 30 minuten)

Ingrediënten :

  • 1 knolselderij
  • 4 grote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 250 gr. gewelde abrikozen
  • 3 etl. olijfolie
  • 400 gr. roodbaarsfilet
  • 3 etl. shoarmakruidenmix
  • 1 zakje saffraan (kan ook zonder)
  • 1 volkoren stokbrood
  • Tajine of braadpan

Bereiden :

  • Schil de knolselderij, snijd in blokjes. Kook in ruim kokend water met zout ongeveer 5 minuten. Afgieten.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de tomaat en abrikozen in reepjes
  • Verhit de olie in de tajine en bak hierin de knolselderij, ui, knoflook en tomaat 4 minuten. Roer de helft van de abrikozen erdoor, Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Wrijf de vis in met shoarmakruiden en leg op knolselderijmengsel. Rest abrikozen erover verdelen. Deksel erop en ongeveer 10 minuten zachtjes laten garen.
  • Indien gewenst : saffraan losroeren in 2 etl. heet water. (Saffraan-)water over de vis verdelen en nog twee minuten laten pruttelen met deksel op de pan.
  • Geef er grove stukken stokbrood bij.

Allerhande

 Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie