Recept 30: Vistajine met abrikozen
in het kader van 30 dagen gezonder
Hoofdgerecht, 4 personen, 30 minuten)
Ingrediënten :
- 1 knolselderij
- 4 grote uien
- 1 teen knoflook
- 1 tomaat
- 250 gr. gewelde abrikozen
- 3 etl. olijfolie
- 400 gr. roodbaarsfilet
- 3 etl. shoarmakruidenmix
- 1 zakje saffraan (kan ook zonder)
- 1 volkoren stokbrood
- Tajine of braadpan
Bereiden :
- Schil de knolselderij, snijd in blokjes. Kook in ruim kokend water met zout ongeveer 5 minuten. Afgieten.
- Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de tomaat en abrikozen in reepjes
- Verhit de olie in de tajine en bak hierin de knolselderij, ui, knoflook en tomaat 4 minuten. Roer de helft van de abrikozen erdoor, Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Wrijf de vis in met shoarmakruiden en leg op knolselderijmengsel. Rest abrikozen erover verdelen. Deksel erop en ongeveer 10 minuten zachtjes laten garen.
- Indien gewenst : saffraan losroeren in 2 etl. heet water. (Saffraan-)water over de vis verdelen en nog twee minuten laten pruttelen met deksel op de pan.
- Geef er grove stukken stokbrood bij.
Allerhande
Reacties