Recept 31: Shakshuka met paprika, aubergine en feta
in het kader van 30 dagen gezonder …. de toegift op de 31 dag
Hoofd/lunchgerecht, 3 personen, 30 minuten
Ingrediënten :
- 2 blikken polpa/tomatenblokjes
- 1 sjalotje
- 2 t. knoflook
- ½ aubergine en ½ paprika (rood of oranje)
- 4 eieren
- 1 tl. komijn, 1 tl. paprika pikant
- ½ tl. chilipoeder
- Peper en zout
- Handje verse koriander (hoeft niet)
- Half blok feta
- Olijfolie
Bereiden :
- Snipper de sjalot en bak in de olie tot die glazig is
- Voeg fijn geperste knoflook toe en alle kruiden
- Snijd de aubergine en paprika in blokjes en voeg ze toe en bak ze in vijf minuten gaar
- Giet de tomatenblokjes erbij, maak op smaak met peper en zout en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Mag ook langer.
- Maak vier holtes in de pan, breek hier de eieren boven en laat ongeveer 8 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur staan. Voor zachte eitjes is 6 minuten voldoende
- Dien het gerecht op met vers gehakte koriander en verkruimelde feta
- Doe er eventueel een broodje bij om te dippen.
Goodfoodlove
Reacties