30 dagen gezonder: Recept 31 Shakshuka

Recept 31: Shakshuka met paprika, aubergine en feta   

in het kader van 30 dagen gezonder …. de toegift op de 31 dag

Hoofd/lunchgerecht, 3 personen, 30 minuten

Ingrediënten :

  • 2 blikken polpa/tomatenblokjes
  • 1 sjalotje
  • 2 t. knoflook
  • ½ aubergine en ½ paprika (rood of oranje)
  • 4 eieren
  • 1 tl. komijn, 1 tl. paprika pikant
  • ½ tl. chilipoeder
  • Peper en zout
  • Handje verse koriander (hoeft niet)
  • Half blok feta
  • Olijfolie

Bereiden :

  • Snipper de sjalot en bak in de olie tot die glazig is
  • Voeg fijn geperste knoflook toe en alle kruiden
  • Snijd de aubergine en paprika in blokjes en voeg ze toe en bak ze in vijf minuten gaar
  • Giet de tomatenblokjes erbij, maak op smaak met peper en zout en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Mag ook langer.
  • Maak vier holtes in de pan, breek hier de eieren boven en laat ongeveer 8 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur staan. Voor zachte eitjes is 6 minuten voldoende
  • Dien het gerecht op met vers gehakte koriander en verkruimelde feta
  • Doe er eventueel een broodje bij om te dippen.

Goodfoodlove

 Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie