Fietspad Slotleane weer…

Fietspad Slotleane weer toegankelijk voor fietsers.

Het fietspad zou afgesloten zijn van maandag 10 augustus t/m maandag 14 september, maar gisteren (vrijdag 4-9-2020) zijn de borden weggehaald. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het fietspad weer gebruikt mag worden.

Het fietspad is onderdeel van de knooppuntroutes 64 en 12. Bakkeveen is een toeristisch dorp met veel campings, mede hierdoor wordt er veel gebruik gemaakt van de fietspaden in en rond het dorp Bakkeveen. Het asfalt fietspad had ook een upgrade nodig, het was te smal en op sommige stukken niet veilig om te fietsen. Het nieuwe betonfietspad van 1,7 meter breed is een hele verbetering waar vele fietsers met plezier gebruik van zullen maken.

Tijdens de werkzaamheden waar voorbijgangers of toeschouwers een kijkje namen, vaak het gesprek ook ging over andere fietspaden in en rond Bakkeveen die ook zeker een upgrade nodig hebben. Vooral het fietspad wat naar knooppunt 41 en 33 leidt. Deze zijn recentelijk provisorisch aangepakt, hopelijk worden deze asfalt fietspaden snel onderhanden genomen en vervangen door bredere ‘betonfietspaden’.

Tot slot, zouden er in Bakkeveen meer fietspaden moeten komen? (zodat deze bijvoorbeeld een betere aansluiting krijgen met de overige fietspaden)

Onderstaand een aantal foto’s en filmpjes van de werkzaamheden. ( Martijn van der Vaart )

20-8-2020

26-8-2020

4-9-2020

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen, Algemeen, Wandel-/fietsroutes

3 reacties op “Fietspad Slotleane weer…

  1. BvPF: Vrouwen van nu zegt:

    Natuurlijk moet er in Bakkeveen een fietspad komen van Allardsoog naar ons dorp. Helaas heeft de gemeente daar geen oren naar.

  2. Freek zegt:

    Het is prachtig geworden, echter lijkt het net wat te laag te liggen. Door de modder erop is het bij nat weer spiegelglad.

  3. Bob Honing zegt:

    Wij zijn blij dat dit nu eindelijk gebeurd is. Helaas voor ons 2 jaar te laat; maar door mijn vrouw’s ongeluk is dit dan eindelijk gerealiseerd! Vergeleken bij wat het is geweest is dit een enorme vooruitgang! Wíj zijn er erg blij mee!

Geef een reactie