Impressie vlooienmarkt zaterdag 15 augustus

De 3e markt van dit bijzondere seizoen 2020 was op zaterdag 15 augustus. Net een lange hittegolf van meer dan een week achter de rug. Vandaag, zaterdag, kunnen de temperaturen nog tot 25 graden oplopen in het noorden van het land. Er blijven regen- of onweersbuien mogelijk. Maar de laatste dagen zijn de onweersbuien buien steeds om Bakkeveen heen getrokken, dus waarom zal dat vandaag anders zijn ?

Er hebben 450 standhouders gereserveerd en dus ook betaald. Benieuwd of ze ook allemaal komen. Pas tegen half 6 wordt het wat lichter en ook dan komt de toestroom goed op gang. Opvallend is dat er zo vroeg al veel bezoekers (kopers) tussen de binnenkomende auto’s zitten. Ook zitten er altijd weer enkele standhouders tussen die niet gereserveerd hebben: deze moesten weer naar huis.

Ondanks dat de lucht af en toe dreigt blijft het steeds droog…. tot 12 uur. In de tussentijd komen er weer veel bezoekers; waarschijnlijk niet iets minder dan vorige markt. Bezoekers houden zich goed aan de loop-richting: stands aan je rechterhand. Er is door 5 medewerkers een tijdlang op gecontroleerd en mensen die afweken van de looprichting zijn daarop gewezen. Vrijwel altijd paste men de route meteen aan.
Er schijnen vreemd genoeg 1 of meer klachten te zijn geweest dat de markt te druk was. De politie is hierop wezen kijken, maar heeft geen onvolkomenheden kunnen constateren.

De standhouders waren erg tevreden omtrent de handel. Toen het om 12 uur een beetje begon te regenen (het zag er dreigender uit dan dat het was) vond men het wel goed zo en het overgrote deel begon meteen met inpakken. Wegwezen was wat lastiger, want iedereen wilde tegelijkertijd weg. En dat gaat natuurlijk niet. Daarom was er op de parkeerweilanden bij vertrek de nodige filevorming.
Enkele 10-tallen standhouders zijn ondanks de reservering niet op komen dagen; ze hebben het weer waarschijnlijk niet echt vertrouwd.

Hieronder een impressie en aan het einde 2 leuke timelaps filmpjes (media van Martijn van der Vaart).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2020, Vlooienmarkten

Geef een reactie