Blue Zone krijgt subsidie

Op weg naar Blue Zone; voor en door het dorp’ gestimuleerd door Mienskipsfûns

Vandaag (8 juni 2020) werd duidelijk dat het project Bakkeveen op weg naar Blue Zone door het Iepen Mienskipsfuns is gehonoreerd met een subsidie van ruim € 10.000. In februari stuurde het Sociaal Cultureel Werk (SCW), uit naam van Plaatselijk Belang, hiervoor een projectplan in. De komende drie jaar gaan we verder met ‘Eet je gezond’. Maar daarnaast zullen we aan verenigingen, scholen, gezondheidszorg en de lokale horeca vragen of en hoe we kunnen samenwerken.

Op een gezonde, vitale en gelukkige manier oud worden in Bakkeveen, dat is uiteindelijk het doel.

Uitvoering van activiteiten hangt af van de maatregelen en de ruimte die het RIVM en de regering toestaan. We gaan creatief nadenken over wat wel kan.

In januari van dit jaar was de Burgertop Fryslân. Die Burgertop heeft een manifest opgesteld waarin de provincie wordt opgeroepen een aantal mini-blue zones in Fryslân te stimuleren. Bakkeveen is al op weg zo’n zone te worden. Ook de gemeente Opsterland gebruikt Bakkeveen graag als voorbeelddorp.

Werkgroep Blue Zone

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

3 reacties op “Blue Zone krijgt subsidie

  1. Marion Duran zegt:

    Dat is heel mooi!!

  2. Sofie zegt:

    Gefeliciteerd!

  3. Annemarie Bongers zegt:

    Fantastisch dit is een enorme stimulans voor de Blue Zone werkgroep en de bewoners van Bakkeveen

Geef een reactie