4 mei herdenking begraafplaats

Maandagavond 4 mei 2020 hebben we met een klein gezelschap de slachtoffers herdacht, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn en begraven liggen op de begraafplaats van Bakkeveen.

De namen van

  • Hendrik Nicolaas Werkman,
  • Jelle Hempenius,
  • Jan Postma en
  • Hendrik Hemminga

hebben we genoemd en er zijn bloemen op hun graven gelegd. Het was mooi dat familieleden van zowel Hendrik Werkman en Jelle Hempenius bij de herdenking aanwezig waren en zelf de bloemen op het graf hebben gelegd, op de beide andere graven zijn de bloemen door een lid van Plaatselijk Belang gelegd.

Ondanks dat de herdenking in een kleine kring heeft plaatsgevonden was het waardevol om met elkaar stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.

Plaatselijk Belang Bakkeveen

 

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen, Plaatselijk Belang

1 reactie op “4 mei herdenking begraafplaats

  1. Wybren van Os zegt:

    Het is wel bijzonder dat van ‘de tien’ van ’t Allardsoog alleen Hendrik Werkman in Bakkeveen begraven is terwijl Groningen zijn woonplaats was. Misschien dat z’n familie de begraafplaatsin Bakkeveen een mooie plek vond, of zou er een andere reden zijn geweest om hem niet in Groningen te herbegraven?

Geef een reactie