Oplossing Kerstpuzzel 2019

Beste Kerstpuzzelaars,

 

Blij verrast zijn de kerstpuzzelmakers met het aantal inzendingen van de puzzels.

De rebus stond nog géén uur op de site , of het electronisch brievenbus deksel klapperde al voor de eerste (foutloze) oplossing. Met deze eer gaat Pieter Feenstra strijken. Met enige regelmaat komen daarna nog meer oplossingen binnen. Bijna alle inzendingen van de rebus oplossing waren goed.

Er kwamen in deze categorie 10 oplossingen binnen. Niet alleen uit Bakkeveen, maar ook uit Ureterp en IJhorst.

 

Op 21 december komt de fotopuzzel op de site. Hierbij duurt het wat langer voordat de eerste inzending binnen komt. Samantha Kool is de eerste op 28 december.

Daarna volgen noch eens 16 oplossingen. Bijna alle oplossingen zijn ook voorzien van de oplossing van de rebus.

Uit de goede oplossingen van de rebus is, na lotting, als winnaar de famillie Okkema uit de bus gekomen.

In de categorie kerstversieringsfoto’s is Samantha Kool de winnaar geworden.

Maar puzzelkampioen, van deze aflevering  kerstpuzzels, met beide puzzels foutloos, zijn geworden

 

Jannes en Diete   Kootstra

 

 

De prijswinnaars zullen de komende tijd hun prijzen door J., N. en S. Kerstpuzzelmaker uitgereikt krijgen.

Voor elke deelnemer hebben de kerstpuzzelmakers nog een kleine troostprijs achter de hand.

Wij hopen dat de deelnemers net zoveel plezier hebben gehad aan het meedoen, als kerstpuzzelmakers van het maken van de puzzels.

Bedankt voor jullie deelname en tot de volgende puzzel.

J., N. en S.  Kerstpuzzelmaker

Hieronder  vindt u de oplossing van de rebus. ( De oplossing van de foto’s komt eraan)

Oplossing Rebus 1: Muziekpodium        Eerste plaatje is Muziek. De Panda heet Po. Van de duim moet je i en u omdraaien.

 

 

 

 

Oplossing rebus 2: Bakkeveen blue zone.  Op het kaartje wordt gewezen naar Bakkeveen. Bij het tweede plaatje gaat het om de achtergrond: blauw: a gaat eruit en w wordt een e. Het derde plaatje is een non. De eerst n wordt een z en de e komt erbij.

 

 

 

 

 

 

Oplossing rebus 3: Burendag. Het pijltje wijst naar de stad Buren. Het romeinse cijfer voor 500 is D. Een NV in Duitsland is AG.

 

 

 

 

Oplossing rebus 4: Paaseierenzoeken. Het eerste plaatje is een baal. De B ( 2e letter van het alfabet) wordt de 16e. Een P dus. De 12e (L) wordt de 19e (S). Dan volgen de eieren en zoeken.

 

 

 

Oplossing rebus 5: Fietsdriedaagse. Eerste plaatje is de fiets. 2514 gedeeld door 838 is drie. Het laatste plaatje is een vraag. Vr wordt d en se wordt erbij gevoegd.

 

 

 

Oplossing rebus 6: Stoptober. Eerste plaatje St. De koek is “op” ! 1/10 tot en met 31/10 is oktober. Ok eraf.

 

 

 

Oplossing rebus 7: Hannekemaaierstocht. Plaatje van Manneke Pis. De pis hoort er niet bij en m wordt een H. De waaier wordt een maaier. De bocht wordt tocht.

 

 

 

Oplossing rebus 8: Vlooienmarkt. Het schaap is een ooi. Vl ervoor. + is en. De barst wordt markt

 

 

 

Oplossing rebus 9: Afscheid engel en andries. Van de daf moet de d af. Schaal wordt scheid. Dan volgt een foto van Engel en Andries.

 

 

 

Oplossing rebus 10: Zomervakantie. Van de vier jaargetijden is de zomer aangekruist. De meetkundige figuur is een vlak (l eraf). Nee is anti. Dan nog de e erbij.

 

 

 

Oplossing rebus 11: Dodofestival De jojo wordt dodo. Party is feest. E eraf i erbij. Laatste plaatje is een val.

 

 

 

Oplossing rebus 12: Heropeningpoiesz. Het pijltje wijst naar de gier. Gi wordt h. Tweede plaatje is opening. Laatste foto is van Poiesz.

 

 

 

Oplossing rebus 13: Slotplaatsfestival. Foto Slotplaats. Tweede plaatje is het beest.(Uit Belle en het beest) BE is F. Ander woord voor idee is inval. De n moet er dan nog even uit.

 

 

 

Oplossing rebus 14: Sinterklaasintocht. Van de Pint wordt de p een s. ER bijvoegen. De rivier is de Maas. M wordt KL. Gezocht wordt intocht.

 

 

 

Oplossing rebus 15: Tuftocht Fut omdraaien. Uit stop gaan de p en de s. Van het jacht gaan de j en de a af. (Terecht werd door een aantal deelnemers opgemerkt dat de Tuftocht met 2x f op de site wordt vermeld.)

 

 

 

Oplossing rebus 16: Avondvierdaagse Eerste foto: avond. Eén vierde min een en e wordt a. Vierentwintig uur is een dag min d en se erbij.

 

 

 

Oplossing rebus 17: FilmhuisBakkeveen. Het mapje op het eerste plaatje is een file( van je computer) de e wordt een m. Dan een huis en tenslotte Bakkeveen.

 

 

 

Oplossing rebus 18: Kerstsingin 25/12 en 26/12 is Kerst. Van de Sint is t een g. Laatste plaatje is in.

 

 

 

Oplossing rebus 19: Toneeluitvoering. Eerste plaatje stelt het toneel voor. Tweede plaatje is symbool voor uit(gang) en de pijl die naar de voering van de jas wijst.

 

 

 

Oplossing rebus 20: Lichtjesavond. Eerste plaatje de lichtjes.1 duidt op de eerste letter van het alfabet. De mond staat omcirkeld. De m moet worden vervangen door het romeinse cijfer voor 5 (V)

 

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie