Impressie Puur-Bakkeveen 2019/2020

De organisatie van PuurBakkeveen heeft afgelopen anderhalve week 7 evenementen georganiseerd dan wel gefaciliteerd. Alle evenementen zijn stuk voor stuk zeer geslaagd te noemen: vanwege de gezellige sfeer en ook vanwege de goede bezoekersaantallen.

De feesttent werd voor het eerst gebruikt door de Bakkeveensteravond op vrijdagavond 20 december: de pubquiz met ca 125 personen èn het uitreiken van de donaties van de vlooienmarkt.

De dag erna was er de kerstmarkt. In de lekker verwarmde tent stonden de kramen in 4 rijen opgesteld. Buiten, op het deels overkapte terras lag de ijsbaan voor de kinderen. Het was erg gezellig en dat hielp mede tot goede verkopen.

Zondag stond in het teken van “Ite en Genietsje“. Doelgroep was met name de 50+ om de onderlinge contacten aan te halen tijdens en na het warme buffet. Er waren 54 aanmeldingen, maar er kwamen uiteindelijk 93 mensen op af. Voor het entertainment zorgden Griet Wiersma en Piter Wilkens. De middag duurde van 12:30 tot 17 uur.

Na een paar dagen rust was het de beurt aan de kerstwandeling op 2e kerstdag: de start- en finishlokatie. Er waren ca 300 deelnemers meer dan voorgaand jaar, waardoor de extra ruimte van de feesttent goed uitkwam. Klik hier voor een impressie (met filmpje).

Vrijdagavond de oudejaarsconferance van dorpsgenoten Jacobus Okkema en Frank Warnders. Blue Zone XL was het thema. “Het masker af”en “doe het gewoon”. Het duo slaagde erin tot ca 23:30 uur de zaal te vermaken met de belevenissen en deze in de blue zone context te plaatsen. Het was echt de allerlaatste keer, verzekerde men het publiek.

Zaterdagavond 28 december een spetterende avond met ABBA-tribute. Jong en oud kwam naar de tent om tot 2 uur ’s nachts te genieten en te dansen op de ABBA muziek. De tent was bijna vol.

Dan is het in de avond van oudjaarsdag. Het wordt mistig en in het noorden zelfs zoveel mist dat code rood door het KNMI wordt afgekondigd. De gecontracteerde band “Hooked on Red” uit Groningen maakt al bij Hoogkerk rechtsomkeerd vanwege de zeer dichte mist en komt niet. Ook de beveiliging (Leeuwarden) belt af vanwege de mist. Uiteindelijk komt 1 van de 2 EHBO’ers wel opdagen. Het feest afgelasten is geen optie. DJ Wessel (Jonkman) uit Waskemeer is op de fiets en wel op tijd. Hij maakt er een spetterende avond van. Het is eigenlijk niemand opgevallen dat de partyband niet aanwezig was: Wessel koos de juiste muziek voor de doelgroep. Zonder incidenten is de avond heel goed verlopen. De tent was vol met swingend merendeels jong publiek uit Bakkeveen en omliggende dorpen. Een in alle opzichten ondanks of dankzij code Rood een bijzonder geslaagde avond !

Wat nog het meeste opviel van de plaatsing en aankleding van de feesttent. Een tent dioe er van binnen niet als tent, maar als zaal uitzag. Met ramen en een ruim voorplein met deels overkapping. Of te wel: een tent met “cachet”.
Het kernteam van Puur Bakkeveen (Anita, Bas, Nathan, Patrick en Warner) en de vele vrijwilligers uit Bakkeveen en omgeving kunnen terugzien op een zeer geslaagd einde van 2019 en begin van 2020. Voor iedereen was er wel iets te beleven !

Hieronder een foto-impressie van de evenementen.

Geplaatst in: Jaarwisseling

Geef een reactie