Zonnebloem naar Tuindorado

Donderdag 10 december 2019 is de Zonnebloem afd. Ureterp e.o. met een groep belangstellenden naar wat men zegt, de grootste overdekte kerstshow van Friesland geweest. Tuindorado Drachten had in het 10.000 m2 grote vernieuwde tuincentrum een kerstshow ingericht van minstens 5.000 m2, waar echte kerstbomen, kunstkerstbomen en alternatieve bomen werden geshowd.

De nieuwste kersttrends werden hier getoond, complete dorpen waren er opgebouwd ter inspiratie en honderden huizen en figuren om zelf een dorp te maken te koop! Ook zijn er tegenwoordig  allerlei leuke en moderne accessoires verkrijgbaar om thuis in je boom te hangen. Denk aan tropische ananassen of magische eenhoorns, je kunt het zo gek niet bedenken! Net als andere jaren ontbraken ook de ijsberen, ossen, reeën en natuurlijk de zopietent met glühwein niet.

Alles was weer netjes uitgestald op lange tafels met ruime tussenpaden zodat onze rolstoelers ook goed uit de voeten konden……. om alles goed te kunnen bekijken. In het totaal nieuwe restaurant werd nog even flink bijgepraat onder het genot van een kop koffie met apfelstrûdel. Vanuit dit restaurant heeft men nu aan één kant een prachtig uitzicht over de weilanden en aan de andere kant op alle aangebrachte versieringen, gekleurde ballen en opgetuigde kerstbomen.

Kortom, een geslaagde ochtend, dankzij de vrijwilligers en het Hulpmiddelencentrum, dat de rolstoelen beschikbaar had gesteld.

Namens de Zonnebloem afd. Ureterp e.o.,
Antje Berga

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie