Impressie Fittest

Tweede ronde Eet je gezond

De boodschap om de inwoners van Bakkeveen tot een gezondere leefstijl te bewegen, slaat aan. Zaterdag 12 oktober 2019 ondergingen 78 mensen in De Mande een fittest. En dat aantal  is boven verwachting. De openingshandeling  van deze tweede ronde werd verricht door de voorzitter van Plaatselijk Belang, Jannie Tjassing.

De deelnemers lieten hun fitheid op allerlei manieren testen. Op basis van de resultaten gaven deskundigen adviezen, waarmee de deelnemers aan Eet je gezond 2.0 de komende weken aan de slag kunnen. Op 9 november volgt dan een tweede test om de resultaten van de inspanningen te bekijken.

De eerste groep deelnemers viel eerder dit jaar in die vier weken meer dan 100 kilo af. Van de eerste groep deelnemers laat een deel zich nu opnieuw een keer testen. Om te kijken hoe ze er nu voor staan.

Het Blue Zone team werd tijdens de fittesten bijgestaan door  een grote groep enthousiaste dorpsbewoners  die  zorgvuldig de testen bij de deelnemers afnamen. Er heerste  een hele ontspannen en gezellige sfeer. De fittest gangers ontvingen bij de start een heerlijk kopje kruidenthee van Mieke Wesdorp en na afloop een lekkere appel gesponsord door de Poiesz.  Ook kon men voor weinig geld (€7,50) een interessante kook-leefstijlgids kopen, samengesteld door en voor dorpsbewoners.  Het boekje is nu verkrijgbaar bij de huisarts en bij de TIP-kiosk (naast de Slotplaats).

Annemarie Bongers

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie