2 films voor u

Uitnodiging

Als onderdeel van een filmmarathon draaien we op zaterdag 9 november ook de documentaire ‘WAD’ en de film ‘Borg/McEnroe’. Behalve de bezoekers van het Filmhuis willen we hierbij ook de overige bewoners van Bakkeveen hiervoor van harte uitnodigen!

Datum: zaterdag 9 november 2019.

Locatie: Clubgebouw Tennisvereniging aan de Mjumsterwei.

Entree: € 3,– per film.

Reserveren:  [email protected]

Aanvang 11 uur:

 • Wad: Overleven op de Grens van Water en Land (2018),  93 min
  Documentaire over het Waddengebied, die laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is.
  ‘Wad’ brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen.
  De documentaire laat de bijzondere esthetische kanten van het gebied zien en hoe dynamisch en groots het gebied is.
  Recensie:
  “WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film.”

 Aanvang 13 uur:

 • Borg/McEnroe,  107 min.
  Het verhaal volgt de rivaliteit tussen de tennissterren Bjorn Borg en John McEnroe, in de jaren zeventig en tachtig.
  Beide spelers stonden bekend als technisch begaafde tennissers. Maar waar Borg koel en bijna emotieloos op de baan stond, was McEnroe het enfant terrible van de tenniswereld. Hun rivaliteit kende zijn hoogtepunt op de legendarische Wimbledon-finale van 1980.
  Recensie:
  “Wat een prachtige film! Zeker voor degenen die destijds naar de wedstrijden keken van Borg en McEnroe. De tennisbeelden zijn fenomenaal en de sfeer van die jaren komt met deze film weer helemaal terug.”

Filmhuis Bakkeveen

 

Geplaatst in: Filmhuis

Geef een reactie