Wandelen rondom schaapskooi

Ga erop uit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Mandefjild. Wanneer? Zaterdag 28 september van 10.00 – 12.00 uur.

Trek je wandelschoenen aan en geniet al wandelend van de Friese natuur op deze prachtige heide. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/mandefjild-28sep of  0511 – 539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

 Genieten van de heide? Ga dan eens mee met een wandeling over het Mandefjild. Onze excursieleider neemt je mee op een stevige wandeling door het gebied. Je hoort de verhalen over onze schaapskudde en loopt door de eeuwenoude holle weg.

Horen we daar Beethoven?
De eenzame dennen en berken in het open veld zijn het terrein van de geelgors. Hij voelt zich hier thuis. Wanneer je goed luistert klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan je voorbij.

Het Mandefjild heeft alles in zich voor een mooie excursie. Een absolute aanrader om lekker actief te zijn en ook nog wat nieuws te leren!

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie