Nieuw restaurant in Bakkeveen

Na een flinke metamorfose van het interieur aan de Mjumster Wei 16c in Bakkeveen opent Grillrestaurant De Dwaler haar deuren.

Het begon allemaal als Café De Dwaler in het huidige pand, dat in 2000 gebouwd is. Daarna werd het Sam’s Pannenkoekenhuis en in 2016 werd het Doolhofpark en Bospaviljoen Bakkeveen. ‘We vinden het belangrijk om het heden met het verleden te koppelen, aldus Joop Breed, eigenaar van het nieuwe restaurant. ‘De nostalgie houden we in stand door de speeltuin, die in de jaren 90 nieuw is neergezet, zoveel mogelijk te behouden en we grijpen met de ‘nieuwe’ naam terug naar een tijd dat veel Bakkeveners prettige herinneringen maakten in de kroeg van toen. We willen die gezelligheid koesteren.’ In een andere vorm, dat wel. ‘Eén goede kroeg in Bakkeveen is genoeg. Wij focussen ons op lekker eten.

Sinds juni van dit jaar is chef Remco Kamer in dienst. Een ervaren keukenman die het heerlijk vindt om lekker te koken voor zijn gasten. ‘Het unieke aan de gerechten van Grillrestaurant De Dwaler is dat ze allemaal bereid worden in onze op houtskool gestookte oven. De smaak die dat met zich meebrengt is fantastisch! Ook belangrijk zijn natuurlijk de juiste ingrediënten en veel liefde.’ Die liefde komt naar voren in het feit dat Remco de vegetarische gerechten, sauzen en soepen zelf maakt. Ook de carpaccio maakt hij zelf, evenals de hamburgers. ‘Zo kun je mooi je eigen stempel op de gerechten drukken. Dat vind ik prettig. En de gasten ook merk ik.’ Bij De Dwaler worden zoveel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt, zoals het Fries weiderund voor de rundergerechten, Fries suikerbrood voor het dessert en lokale aardbeien.

Sinds 2017 is Breed eigenaar van wat toen bekend stond als Bospaviljoen Bakkeveen. ‘We hebben eerst een jaar  gedraaid en goed geluisterd naar gasten en hun behoeftes. De conclusie was dat er afsluitbare ruimtes moesten komen voor groepen, dat er behoefte is aan een goed en betaalbaar restaurant en dat er in de zakelijke markt behoefte is aan vergaderruimtes in een unieke en natuurlijke omgeving. Grillrestaurant De Dwaler is nu zo’n plek. We hebben verschillende ruimtes waar je met 2 tot 80 mensen prima kunt vergaderen of feesten, ook in de winter. En je kunt er heerlijk eten, ook als groep.

Doolhofpark
Aan de opzet van het Doolhofpark veranderd niets. ‘De opzet van het Doolhofpark blijft hetzelfde: de doolhoven blijven bestaan, de speeltuin ook. Evenals de goudzoekbaan’, stelt Breed ons gerust. ‘Ook de toegang blijft gratis, als er een consumptie genuttigd wordt.’ Dus als je nog een leuke locatie zoekt voor een kinderfeestje of een lazy sunday, hier kunnen de kinderen zich wel een paar uur vermaken terwijl jij op het terras of in het restaurant zit te genieten.

Open: maandag en dinsdag van 10:00 tot 18:00, woensdag t/m zondag van 10:00 tot 21:00

Grillrestaurant De Dwaler
Mjumdster Wei 16C, 9243 SK  Bakkeveen
0516-426303  [email protected]
www.dedwaler.frl

 

 

 

Geplaatst in: Grillrestaurant De Dwaler

Geef een reactie