Impressie vlooienmarkt zaterdag 10 augustus.

Een korte impressie zonder foto’s ….

Een extra markt met “Code Geel”  van het KNMI. Dit vanwege het slechte weer en dan met name de harde wind op deze 2e zaterdag van augustus. Het werd al de Zomerstorm van 2019 genoemd.

Dergelijke weersvooruitzichten moedigen standhouders en publiek niet aan om te komen. Om 4 uur ’s ochtends waren er slechts een 10-tal standhouders, terwijl dat er normaal gesproken al over de 40 zijn. Pas als het licht wordt komen er meer standhouders èn bezoekers. De actuele buienradar ziet er niet zo slecht uit. Dat wordt ook het gespreksonderwerp op de markt: wanneer komen de buien? 
Er zijn 324 standhouders geweest. Aan publieke belangstelling was zeker niet te klagen: erg druk. Daardoor ook goede handel.

De eerste bui kwam rond half 11. Het had eerder wel sterk gedreigd, maar die buien gingen nog langs ons heen. Het was een korte heftige bui. De regen waaide door de storm horizontaal over de terreinen. Het zicht was slecht. Standhouders hadden alle moeite (ook met behulp van bezoekers) het plastic over hun goederen te houden. Ook is er het 1 en ander weggewaaid. De temperaturen lagen steeds rond de 20 graden; veel mensen liepen gewoon in een shirtje. Deze mensen liepen hard (en al doorweekt) naar hun auto.

Maar zo snel de bui kwam, zo snel was deze ook weer voorbij.  Het publiek kwam uit alle hoeken en gaten weer te voorschijn en het werd nog weer lekker druk ook. De natte kleren droogden weer snel. In middels waren er een stuk of 40 standhouders vertrokken. Rond 12 uur kwam de volgende echte bui. Velen zagen die al aankomen of handen van het thuisfront al opdracht gekregen om op te ruimen. Na deze bui was het snel gebeurd met de markt. Om 13 uur was vrijwel iedereen vertrokken.

De meesten waren desondanks zeer tevreden over de goede verkopen.
Deze markt was 1 week na de “eerste zaterdag van de maand markt” van augustus. Volgende markt is zaterdagochtend 24 augustus. Dan weer code geel ?

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen

Geef een reactie