3 provinciën Fiets-3-daagse 2019

De 3 Provinciën Fiets-3-daagse is goed geslaagd. Alle 3 dagen (woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni) was het goed fietsweer. Temperaturen rond de 20 graden. De donderdag was het ietsjes kouder en ook eventjes een klein beetje motregen. De dagen voor en de zaterdag na de fiets-3-daagse waren tropisch met temperaturen boven de 30 graden. Dus veel geluk met het weer gehad.

Er hebben elke dag tussen de 435 en 454 mensen meegedaan. Het totaal aantal deelnemers lag boven de 500, omdat niet iedereen elke dag meefietst.

De eerste dag was de Groningen route. De 60 km liep tot diep in het Westerkwartier: Zuidhorn. Nabij Boerakker werd met een pontje een kanaal overgestoken. De capaciteit van het pontje was te laag om ook de 40 km hier over te laten steken. Plaatsjes als Briltil en Enumatil werden gepasseerd. Dichterbij waren de rustpunten in landgoed Coendersborg en bij Struisvogelhouderij De Kreij in Boerakker.

Dag 2 was de Friesland route. Voor de 40 km was het verste punt de Spitkeet in Harkema. In die omgeving waren vele kleine straatjes en paden om ontspannen door het landschap te rijden. De 2e stop was in Ureterp bij De Leijte waar een goede ontvangst was georganiseerd. Via vele fietspaden kwam men uiteindelijk weer terug in Bakkeveen. De 60 km maakte nog een ommetje door o.a. het rijkste dorp van Friesland (Oostermeer; van de Postcode Loterij) en rond De Leijen.

Dan bleef er voor vrijdag Drenthe over. Dit jaar was gekozen voor Veenhuizen.  Ook voor de 30 km nog gemakkelijk binnendoor vanuit Bakkeveen te halen. De 60 km fietsers kwamen door wijk Kloosterveen in Assen, dwars door recreatiegebied Baggelhuizen en door Witten. In deze plaats was het vrijdag al een drukte van belang door de TT-toeristen. Alle afstanden kwamen over vele soms wat smalle paadjes en hebben veel verschillende landschappen gezien. Een erg aantrekkelijke route, aldus velen.

Na afloop konden de deelnemers kiezen uit een medaille of een luxe opvouwbare bidon als herinnering.
De 3 Provinciën Fiets-3-daagse begint altijd op de laatste woensdag in juni.  In 2020 is dat woensdag 24 juni.

 

Meer foto’s op https://fiets.3beleef.nl/

Geplaatst in: 3 Provinciën Fiets 3 Daagse

1 reactie op “3 provinciën Fiets-3-daagse 2019

  1. Sofie zegt:

    Wat mooie foto, s, lijkt een hele mooie tocht !

Geef een reactie