Film en foto’s 3 Provinciën Wandeltocht 2019.

Zaterdag 11 mei vond de 11e aflevering plaats van de 3 Provinciën Wandeltocht. De start en finish was bij Dúndelle in Bakkeveen en net als andere jaren weer nieuwe routes. De routes liepen dit jaar naar het zuidoosten en gingen door natuurgebieden / landbouwgebieden en over privé terreinen. (rustpunten waren er bij Mandefjild 19, dorpshuis Haule, Café ’t Korhoen Fochteloo, dorpshuis Waskemeer en Kroese Beamke)

Er konden verschilden afstanden worden gelopen namelijk; 5, 10, 15, 20, 25 en 40 km. De routes liepen hoofdzakelijk door de provincie Friesland en er werd een klein uitstapje gemaakt door de provincie Drenthe. Na zo’n 3.5 kilometer werd de provinciegrens overschreden en kwam men in de gemeente Noordenveld. Deze ligt in de kop van de provincie Drenthe en grenst aan de provincies Friesland en Groningen.

Er hebben circa 2250 wandelaars meegedaan. Hiermee is een bedrag van € 8.500,- bijeengebracht voor het Goede Doel, stichting Vier het Leven.
Een altijd belangrijk punt is het weer. De voorspelling was in eerste instantie wat minder gunstig, maar het was uiteindelijk prachtig wandelweer.

Klik hier voor verslag van Albert en Meintsje

Onderstaand een aantal foto’s. (foto’s Martijn van der Vaart)

https://trochrinnen.blogspot.com/2019/05/11052019-bakkeveen-3-provincientocht.html

 

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen, 3 Provinciën Wandeltocht, Wandelen & fietsen

Geef een reactie