Werkzaamheden fietspaden vanaf Siegerswoude richting Drachten

De komende weken pakt de provincie Fryslân zes fietspaden (waarvan twee in onze omgeving)  aan. In het kader van Actieplan Fiets worden de fietspaden verbreed daar waar mogelijk en voorzien van beton. Waarom beton? Beton is duurzamer en gaat vier keer zo lang mee als asfalt. De fundering van het nieuwe betonfietspad wordt gemaakt van het oude asfalt. Waar asfalt vervangen moet worden en het steeds hoger komt te liggen, gaat beton langer mee en blijft de hoogte de komende jaren gelijk.

zie ook:
Provincie Fryslân / fietspaden

Selmien – Ureterp

Vanaf maandag 29 april tot en met vrijdag 17 mei geldt er een omleidingsroute voor fietsers. In week 19 wordt het beton in twee dagen gestort. Week 21 kunnen fietsers weer gebruik maken van het fietspad.

Ureterp – Siegerswoude

Vanaf maandag 13 mei starten de opruimwerkzaamheden aan het fietspad Ureterp – Siegerswoude. Een week later, vanaf maandag 20 mei, starten we met het storten van het beton verdeeld over zes dagen. Vanaf week 27 kunnen fietsers er weer langs.

Geplaatst in: Algemeen, Opmerkelijk

6 reacties op “Werkzaamheden fietspaden vanaf Siegerswoude richting Drachten

 1. JanvD zegt:

  Dirry, bedankt voor de info. Ik zat mij al te ergeren, omdat er fietspaden zijn die in slechtere staat verkeren dan Siegerswoude-Ureterp-Selmien. Dit is dus andere eigenaar: niet de gemeente, maar provincie. Bij de provincie hebben ze (nog) geld ….
  Trouwens: de omleidingsroute had men zich kunnen besparen. Ik moet de eerste nog tegenkomen die dat hele stuk om gaat fietsen. Jan van Dalen

 2. Gert Noord zegt:

  ook staan er borden bij de fietspaden met andere datums. selmien van 29 april tot en met 5 Juni en van siegerswoude van 5 mei tm 5 juli. wat moet ik nu aanhouden ik rij elke dag van Bakkeveen naar industriepark A7.

  • Auteur zegt:

   Dat is inderdaad weer lekker verwarrend.
   Bovenstaande informatie komt van de site van de provincie Fryslan.
   Ik heb de link naar de site er even bij gezet.

 3. Jako zegt:

  Sowieso is die omleiding vreemd omdat het fietspad langs de feart er in ieder geval deze week ook uitligt. Waar
  je dan langs moet????

  • Dirry Rietveld zegt:

   Dit is van de gemeente en onderstaande informatie staat op de site van de gemeente;
   •De Feart Ureterp en Slus Frieschepalen ◦Verkeershinder tussen 23 april en 3 mei i.v.m. asfalteerwerkzaamheden fietspad.

 4. K. Veenstra zegt:

  Als de Provincie denkt dat de jeugd die naar school fietst nu massaal via de Feart gaat omfietsen denk ik dat ze het mis hebben. Ze zullen via de rijbaan gaan verwacht ik. Dat gebeurde de afgelopen weken ook op de Feart. En als daar dan geen snelheidsbeperking geldt voor de auto’s…
  Bovendien zouden de meesten dan via de Hege Brêge de A7 oversteken, waardoor het daar veel drukker wordt. Normaal is dat viaduct al een gevaarlijke plek om te fietsen, laat staan als er drie keer zoveel fietsers langs gaan.

Geef een reactie