Blue Zone van start

Fittest werd een fantastisch evenement (Project Eet je gezond)

Zoals iedereen nu wel weet is Bakkeveen op weg naar een Blue Zone. Daarvoor werd afgelopen zaterdag een fittest afgenomen in ons dorpshuis. Andries en Engel hadden alle ruimtes beschikbaar gesteld en met behulp van de sportcoaches Opsterland  en vele vrijwilligers, kon een heel traject aan testen worden afgelegd.

Het festijn werd geopend door onze dorpsgenoten Jannie Rodenburg en Johannes Roelsma die na een toespraak van wethouder Libbe de Vries, de groentenslinger doorknipten, en als eersten van de 120 deelnemers, aan de testen begonnen.

Na afloop konden ze, zoals verwacht van deze mensen, een prachtige scorelijst laten zien : topfit!

Het circuit was leuk om te doen. Bloedruk, hemoglobine, glucose, buikomvang werden gemeten door artsen en verpleegkundigen. Lengte en gewicht werden gemeten door onze oude huisarts Gerard Vermeulen, die zich weer helemaal in zijn element voelde. Daarnaast o.a. looptesten, beenkracht, oog/handcoördinatie en conditie. Daarna een bewegingsadvies op grond van de scores.

Het kookboekje dat is vervaardigd met behulp van vele Bakkeveensters, is te koop in de dokterspraktijk. Kosten € 8,50.

Veel deelnemers doen mee aan het project Eten voor de Wetenschap en gaan o.a. uit deze  kook- en leefstijlgids koken. Dus gezond eten en veel bewegen en dan op zaterdag 13 april een tweede test om te kijken wat het resultaat is. Dank aan alle vrijwilligers!

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie