[update] Aanmelden Blue Zone Bakkeveen

Je kunt je niet meer aanmelden via de website. Je kunt eventueel nog een mail sturen naar [email protected]

[update zondag 3 maart]
Zondagmiddag tegen 17 uur heeft de 73e persoon zich aangemeld voor het project “Eet je gezond”: er is veel belangstelling.
Waarom doen mensen mee?

  1. Men voelt zich gezond en wil dat graag  zo houden
  2. Men wil fitter worden
  3. Men wil meewerken aan het onderzoek.

Wat houdt het project Eet je gezond  in?

  1. een fittest op 16 maart
  2. onderzoek: “ eten voor de wetenschap” van 16 maart t/m 13 april. Mensen volgen gedurende 4 weken de richtlijnen uit de (h)eerlijk eten/ leefstijl gids.
  3. een fittest op 13 april

[einde update zondag 3 maart]

Informatieformulier Blue Zone Bakkeveen.

Leuk dat u interesse heeft om deel te nemen aan Blue Zone Bakkeveen. Dit project wordt uitgevoerd door de Blue Zone projectgroep in samenwerking met Huisartsenpraktijk Bakkeveen, Sport in Opsterland, Hogeschool Van Hall Larenstein en Rijksuniversiteit Groningen. U vindt hier meer informatie over de drie verschillende onderdelen waaruit dit project bestaat. Hieronder kunt u zich digitaal aanmelden voor de verschillende onderdelen. Nadat u ben aangemeld ontvangt u eerst een automatische email met de door u ingevoerde gegevens en later een handmatig opgestelde email met daarin extra informatie over hoe alles precies werkt.

Fitheidstest
Aan de hand van een fittest wordt uw fitheid gemeten. De fittest bestaat uit het invullen van een vragenlijst, meting van bloeddruk, lengte en gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa, een oog-hand-coördinatie test, knijpkrachttest, loop en keer test, beenkracht test en wandeltest. Na afloop krijgt u advies van een deskundige over de sportieve activiteiten die voor u het meest geschikt zijn en wordt u geïnformeerd over het beweegaanbod in de omgeving. Deelname aan de fittest duurt ongeveer een uur. De fittest vindt tweemaal plaats, op de zaterdagen 16 maart en 13 april.  Locatie: huisartsenpraktijk aan de Weverswal.

Eten voor de Wetenschap
Met behulp van de website Eten voor de Wetenschap kunt u de gezondheidseffecten van veranderen van voedingspatroon meten. Op de website vult u vier weken lang, iedere week vragenlijsten in, waarbij we kijken naar de effecten op veelvoorkomende lichamelijke en mentale klachten (denk aan hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid of stress). Daarnaast kijken we naar de effecten op de samenstelling van de darmbacteriën, dit is optioneel en kost €49,-. Deelname aan de vragenlijsten is gratis. Na afloop van de vier weken krijgt u uw persoonlijke resultaten te zien.
U kunt zich, nadat u de informatiemail van het gezondheidsproject retour heeft ontvangen, aanmelden op www.etenvoordewetenschap.nl. Kijk hier ook voor extra informatie over het project.

Activiteitsmeter
U kunt er ook voor kiezen om tweemaal een week lang een activiteitsmeter te dragen. Deze meter lijkt op een horloge en u draagt deze om uw pols 24 uur per dag, 7 dagen lang. U kunt ermee slapen, douchen, zwemmen, etc. U draagt de activiteitsmeter tweemaal een week van 9 t/m 16 maart en van 6 t/m 13 april. Hiervoor moet u de activiteitsmeter ophalen en weer terugbrengen, de locatie wordt later bekend gemaakt. Deze optie kan alleen in combinatie met “Eten voor de wetenschap”.

 

Hieronder het digitale aanmeldformulier. Uiterlijk vrijdag 8 maart aanmelden !

 

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie