Voorjaarsdrukte in Bakkeveen

Een hogedrukgebied boven centraal Europa zorgt voor een zuidelijke stroming. En uit het zuiden komt warme lucht. Daar profiteerde ons land van. In Bakkeveen werd het zondag ruim 15 graden en dat al op 17 februari.

Omdat dit mooie weer ook al werd verwacht trokken veel mensen erop uit. Niet al te veel met de fiets, maar wel met auto om vervolgens ergens een stukje te gaan wandelen. Dan is de TOP-lokatie (Toeristisch Overstap Punt) bij Dundelle in Bakkeveen een trekpleister: auto parkeren en wandelen maar.

“Het is hier een gekkenhuis”, “Kalverstraat in Bakkeveen”, aldus enkele bezoekers. Inderdaad stonden alle parkeerterreinen vol en werd er ook langs voetpad richting dorp geparkeerd. Het is wel eens drukker geweest op een zondagmiddag, maar nog niet zo vroeg in het seizoen. Nog mazzel dat er ook nog niet een voetbalwedstrijd was. Het elftal van Bakkeveen was zondagmiddag vrij. Ook de terrassen van het Bospaviljoen als Dundelle zaten op een gegeven moment vol.

Hieronder een impressie. De foto’s zijn van iets na de spits, dus de eerste lege plekken zijn alweer zichtbaar. (foto’s van Bauwina Gramsma, Jannie Tjassing en Martijn van der Vaart).

Hoewel het deze week voorjaarsvakantie is, is het op een door-de-weekse-dag veel rustiger.

 

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen

Geef een reactie