Snertsjouwtocht over de heide van Bakkeveen

BAKKEVEEN – Vind jij anderhalf uur veel te kort voor een wandeling en ben jij in het bezit van een goede conditie? Kom dan genieten van een sjouwtocht van It Fryske Gea over de heide in natuurgebied het Mandefjild. Deze tocht is net iets langer dan een normale wandeltocht én we sluiten gezellig af met een heerlijke kom snert.

Wanneer? Zaterdag 19 januari van 10.00 – 15.00 uur. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/snertsjouwtocht-19-01 of 0511 – 53 96 18.
Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,50 (t/m 12 jaar € 3,50,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9,50- (t/m 12 jaar € 7,50)

Het Mandefjild is erg geliefd onder wandelaars. Dit mooie natuurgebied ligt op de grens van Fryslân en Drenthe en kent verschillende landschapstypen, waardoor er ook een grote variatie aan planten en dieren leeft. Naast de planten en dieren die op natuurlijke wijze in het gebied zijn gekomen, hebben wij ook enkele bewoners naar het terrein gebracht. Zo leven er Drentse heideschapen die de heide beheren. Zij hebben hun eigen schaapskooi gekregen om de nacht in door te brengen. Grote kans dat we deze workaholics tegenkomen tijdens onze wandeling.

De sjouwtocht wordt begeleid door de enthousiaste natuurgids Arjen de Boer, die je met alle liefde meer vertelt over het Mandefjild en de dieren die hier leven. Stel gerust ook vragen!

 

Geplaatst in: t Fryske Gea, Wandelen & fietsen

Geef een reactie