Glasvezel: de vaart zit erin

Na de aanvankelijke aarzeling gaat het nu goed met het aantal aanmeldingen voor een glasvezel aansluiting in Bakkeveen.

Om misverstanden te voorkomen: glasvezel wordt alleen daar aangelegd, waar geen kabel van Ziggo is. Globaal gezien geldt het glasvezelproject dus alleen voor de woningen buiten de bebouwde kom.

De teller staat op 50%
Afgelopen vrijdag stond de teller op 50% aanmeldingen en nog een aantal mensen waar we contact mee hebben gehad zou zich toen nog aanmelden.
Dat Kabelnoord lagere cijfers over Bakkeveen meldt, komt doordat een groot aantal woningen (ca 33) in Allardsoog en Mandefjild vorig jaar mee heeft kunnen doen met het Drentse glasvezelpoject. Die tellen dus voor ons Friese project niet meer mee. Kabelnoord moet voordat ze die adressen schrappen eerst toestemming van de provincie hebben en dat duurt blijkbaar lang.

Waarom glasvezel
Onze trouwe meer dan 50 jaar oude koperdraad van KPN geeft steeds vaker een beperking.
Sommigen mensen zitten al om glasvezel te springen, anderen denken dat het toch wel een goede zaak is om glasvezel te hebben en doen graag mee en weer anderen denken “het zal mijn tijd wel duren”.
Hoe dan ook: ooit zal iedereen het nodig hebben, net als elektriciteit en riool. Omdat de capaciteit vele malen hoger is dan KPN is het voor de meeste mensen iets duurder (KPN en schotel abonnement kun je opzeggen).

Nu doet de kans zich voor. Als iedereen meedoet wordt het project goedkoper.
Als je helemaal niet wilt dan kun je toch voor € 710,– aangesloten worden. Je meldt je aan met het goedkoopste abonnement en zegt op zodra het kan. Dat is na 1 jaar. Je mag er dan natuurlijk dat jaar ook gebruik van maken. Hoe dan ook: dan zit jouw glasvezellijn van de centrale tot in de meterkast van je huis. Is het niet voor jezelf, dan wel voor de toekomstige bewoners èn we zijn in de buitengebieden solidair met elkaar !

Een groot aantal inwoners van het buitengebied heeft aangegeven zich al aangemeld te hebben, een aantal heeft aangegeven wel mee te doen, maar nog niet aangemeld en van een aantal weten we het (nog) niet, omdat er geen contact is geweest.
Er is in Bakkeveen, net als in de meeste dorpen van Opsterland, een clubje mensen bezig om iedereen te benaderen om mee te doen. Omdat we deze eenmalige kans niet moeten laten liggen.

Meld je vandaag nog aan! Dan is dat maar klaar. www.glasvezel.frl 
Als je niet helemaal zeker bent, kies je voor de goedkoopste oplossing. Opwaarderen kan altijd nog. (en je kunt je onverhoopt ook afmelden na 1 jaar).

Jan van Dalen
mede namens vele anderen
voor de toekomt van de buitengebieden van de dorpen.

Geplaatst in: Bakkeveen

4 reacties op “Glasvezel: de vaart zit erin

 1. Marit Sijtsema zegt:

  👍

 2. Franca van Schutterhoef zegt:

  De afgelopen 2 weken zijn wij door verschillende “werkgroepleden” actief benaderd en bestookt van ongevraagde adviezen en meningen over het wel of niet aangaan van een contract bij kabelmoord.
  Blijkbaar circuleert er een lijst van mensen die zich in Opsterland nog niet hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting. Wie de aanleverende partij is van deze lijst is bij mij niet bekend. Kabelnoord/ werkgroep/dorpsgenoten?

  Als de lijst afkomstig is van Kabelnoord dan gaat deze partij blijkbaar zeer onzorgvuldig om met de persoonsgegevens van de bewoners van Opsterland.

  Buiten het feit dat het AVG-technisch niet in de haak is en dat het dan een melding bij de de Autoriteit Persoongegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap)
  verdient. Vind ik het ook zeer kwalijk dat “werkgroepleden” zich hiervoor laten lenen.

  Natuurlijk heb ik er begrip voor dat een huishouden graag zelf een glasvezelaansluiting wil hebben en dat je in je enthousiasme daar een ander van wil overtuigen kan ik ook nog in komen.
  Maar het via app, mail en telefoon actief benaderen van dorpsgenoten vind ik een brug te ver gaan.
  Ik wil graag zonder enige vorm van druk en indianenverhalen zelf onderzoek doen naar en een weloverwogen keuze maken voor wel of geen glasvezel.

  Graag nodig ik via deze onsympathieke weg de werkgroepleden uit voor een kop koffie vanavond om 20.00. Om het een en ander uit te spreken. Want ik ga ervan uit dat we elkaar ook straks in de vernieuwde Poiesz weer recht in de ogen kunnen willen aankijken.

  Jullie hebben ons adres en telefoonnummer.

  Franca van Schutterhoef

 3. Franca van Schutterhoef zegt:

  Fijn Jan dat je op de koffie bent geweest. De lucht is helemaal geklaard. Wij hopen dat Opsterland en daarmee Bakkeveen de 60% haalt.

Geef een reactie