Impressie feestmiddag Zonnebloem

Feestmiddag van de Zonnebloem  met de Sjongstra’s 

Op vrijdag 19 oktober druppelde de doelgroep met hun chauffeurs, onze vrijwilligers van de Zonnebloem vanaf 13.15 uur binnen in het MFC de Wier.  In de grote zaal kon onder het genot van koffie of thee met een stuk oranjekoek even bijgepraat worden tot 14.00 uur.

Op dat moment nam onze voorzitter het woord en was zeer verheugd dat hij zoveel mensen (120 pers.) mocht verwelkomen. Het was alweer 5 jaar geleden dat de Sjongstra’s ook voor ons hebben opgetreden, wegens doorslaand succes reden om hen opnieuw uit te nodigen, aldus onze voorzitter, Albert de Vries.

Dit sympathieke trio, stelde zich op hun eigen unieke manier aan ons voor. Hierna wisten wij dat wij te doen hadden met Paul Siemensma, zang en accordeon, Rom Tijsma, zang en percussie en Anko Bouma, zang en gitaar.

Er volgden vele jankfodden en smartlappen die bij het publiek goed in het gehoor lagen en er werd volop meegezongen. Ook luisterliedjes werden niet geschuwd, dit allemaal zonder geluidsinstallatie. Na een potpourri van ús pake syn klok, skûtsjesilen en myn moaije Fryslân sloten zij het eerste deel van hun optreden af.

Irma Weening en Jantina Doorgeest werden door Jan Bentink van het regiobestuur van de Zonnebloem gehuldigd omdat beide verpleegkundigen al 10 jaar Zonnebloem vrijwilliger zijn. Etty Wouda, tevens verpleegkundige en Alie Blaauwbroek zijn ook al 10 jaar vrijwilliger, zij konden helaas niet aanwezig zijn op deze middag. De dames ontvingen naast een persoonlijke toespraak, een zilveren insigne van de Zonnebloem en een oorkonde vergezeld door een bloemenbon. Uit handen van onze voorzitter ontvingen ze een bos bloemen en woorden van dank.

Tijdens de pauze werd iedereen voorzien van hapjes en een drankjes door vrijwilligers van de Zonnebloem.

Vervolgens gingen de heren weer verder met hun repertoire en wisten de aanwezigen zelfs te verleiden tot een workshop Maat en Ritme, hetgeen hilarisch verliep. De heren zijn meesters in het bespelen van de zaal.

Als uitsmijter speelde en zong het trio “ik heb een tante in Marokko”, waarbij iedereen actief mee deed met zingen en bewegen en als toegift een polonaise door de zaal.

Kortom wederom een geslaagde vrolijke middag,

Namens het bestuur van de Zonnebloem afd. Ureterp e.o.
Antje Berga

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie