Bakkeveen is Fair Trade dorp

Op 31 oktober is Bakkeveen het 3e Fair Trade dorp in Opsterland geworden. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels en bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel.

Een voldoende aantal horeca bedrijven en ook de beide scholen hebben besloten fair trade produkten, zoals koffie en thee, te gebruiken, waarmee ons dorp aan de voorwaarden voldoet  om toe te treden tot de fair trade dorpen in de gemeente Opsterland. Tijdens een bijeenkomst in OBS Betrouwen werd een kombord “Fair trade Gemeente” door de burgemeester overhandigd aan Plaatselijk Belang.

Dat bord wordt aan het bebouwde kombord op de Mjumsterwei geschroefd. Fairtrade certificaten werden uitgereikt aan de basisscholen Betrouwen en De Oanrin en aan café De Brink. Zij zijn de nieuwe gebruikers van Fairtrade produkten.

Daarna zongen de kinderen van beide basisscholen mee met het nieuwe Fairtradelied Opsterland, dat geschreven en gezongen werd door troubadour Adri de Boer.

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen, Bakkeveen

Geef een reactie