Afsluitingen door Red Bull Kop over Kop

Aanstaande zondag 7 oktober wordt weer de Red Bull Kop over Kop wielerwedstrijd georganiseerd. Het parcours door Bakkeveen is gewijzigd t.o.v. vorig jaar. De Wielrenners komen, dan nog 1 voor 1, over het fietspad van Siegerswoude naar Bakkeveen. Via de Weverswal en centrum gat het richting Wijnjewoude. Bij ’t Hout kiest men voor het fietspad. In het centrum van Bakkeveen kan dus af en toe wat verkeersoponthoud zijn. De 2e fietser sluit zich aan bij De Stripe. Vervolgens gaat men via de Biskopsreed en De Biskop naar de Leidijk richting Donkerbroek en Appelscha.

Het traject van Allardsoog, via Mjumsterwei en Dwarswyk is gelijk aan vorig jaar.

Hieronder het officiële persbericht

Provincies Drenthe en Friesland decor voor wielerevenement Red Bull Kop over Kop 

 Spectaculairste ploegentijdrit voor amateurs op zondag 7 oktober

Op zondag 7 oktober 2018 is de prachtige omgeving van de provincies Drenthe en Friesland het decor voor het spectaculairste wielerevenement voor amateurs: Red Bull Kop over Kop. Deze wielerwedstrijd is een unieke ploegentijdrit van 100 km, met Roden als start- en finishlocatie, waaraan ruim 200 teams met elk vijf wielrenners deelnemen. Per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners. De teams zijn afkomstig uit heel Nederland, maar ook Belgische en Duitse deelnemers komen naar Roden om te fietsen door de mooie landschappen.  

Omdat Red Bull Kop over Kop niet zomaar een ploegentijdrit is, bestaat het ideale team uit vijf verschillende renners met ieder een andere rol. De kopman start en draait zijn hand niet om voor de volledige 100 km. Na 20 km komt de stoemper hem uit de wind houden en vervolgens sluit de klimmer zich na 40 km aan. De meesterknecht bevoorraadt het team na het passeren van de 60 km. De laatste 20 km neemt de sprinter het team op sleeptouw om zo snel mogelijk te finishen.

Red Bull Kop over Kop start om 10:00 uur op de Brink in Roden, elke 45 seconden start een volgende renner, de verwachting is dat het laatste team rond 15:45 uur over de finish in Roden rijdt. Het winnende team van 2017 haalde een snelheid van maar liefst 45,3 km per uur! Enthousiaste supporters zijn van harte welkom om de teams langs het parcours aan te moedigen of naar de start-en finishlocatie en overnamepunten (de plekken waar een renner zich bij het team voegt) te komen waar het gezellig druk zal zijn.

Op de onderstaande overnamepunten sluiten de renners aan bij hun team.

  • Overnamepunt 1 De Stoempers: Duerswâld 23, ter hoogte van Hotel & Restaurant De Stripe, Wijnjewoude
  • Overnamepunt 2 De Klimmers: Vaart Noordzijde 53, ter hoogte van Restaurant De Lindehoeve, Appelscha
  • Overnamepunt 3 De Meesterknechten:  Norgerweg 18, ter hoogte van SWS De Schans, Een.
  • Overnamepunt 4 De Sprinters: Hoofdstraat 18, Café Hingstman, Zeijen

Bereikbaarheid
Red Bull Kop over Kop wordt georganiseerd door Wielervereniging Roden, in nauwe samenwerking met Red Bull en The Organizing Connection. De organisatie van dit wielerevenement is in overleg en in overeenstemming met de verschillende gemeenten en de provincies Drenthe en Friesland tot stand gekomen.

Om het evenement veilig te laten verlopen zijn de wegen rondom het parcours voor bepaalde tijd afgesloten voor het verkeer. In geval van calamiteiten zijn woningen en bedrijven binnen het parcours bereikbaar en te verlaten via oversteekplaatsen. Ook is er een aantal veilige oversteekplaatsen gecreëerd, waar bevoegde en gecertificeerde verkeersregelaars, bewoners en bezoekers begeleiden naar hun bestemming. Indien men wegens een onverwachte (nood)situatie toch gebruik moet maken van een afgesloten weg, kan er telefonisch contact opgenomen worden via 06 – 4711 7026. Er wordt dan een gecertificeerde verkeersregelaar per motor geregeld ter begeleiding. Al het overige verkeer wordt omgeleid via omleidingen die duidelijk zijn aangegeven via borden rondom het parcours. Uiteraard zijn alle woningen te allen tijde bereikbaar voor noodhulpdiensten.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met de organisatiepartner van het evenement, The Organizing Connection, via [email protected] of op werkdagen tussen 14:00 – 16:00 uur op 06 – 4711 7026. Op zondag 7 oktober is het informatienummer de hele dag bereikbaar.

 

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie