Excursie Landgoed De Slotplaats

Excursie Landgoed De Slotplaats.

Beste buren en liefhebbers van De Slotplaats,

Knoop is de naam. Johan Hermann Knoop. In de 18e eeuw woonde ik op De Slotplaats. Ik was huisonderwijzer van Edzard, de zoon van de familie Burmania. Het landgoed was mijn leslokaal. Ik bouwde er een zonnewijzer en een gaf les op de verdedigingsschans. Ook speelde ik een belangrijke rol in het ontwerp van de tuin, landgoed en het Sterrenbos.

Het ruitvormige patroon van de wandelpaden in het bos is bijna niet meer te herkennen. Maar daar gaat Natuurmonumenten wat aan doen. Het Sterrenbos (stuk bos direct achter het theehuis) wordt in oude luister hersteld en er wordt een hoek ingericht voor speelnatuur van OERRR. Ik ben daar vanzelfsprekend zeer mee ingenomen. Niet in de laatste plaats omdat Natuurmonumenten het bos zal omdopen tot Het Bos van Knoop. Wat een eer!

Benieuwd naar wat er vanaf het eind van dit jaar allemaal te gebeuren staat op De Slotplaats in Bakkeveen? Ik nodig u van harte uit voor een

Informatie-excursie door boswachter Marten Pothof voor volwassen en kinderen

  • woensdag 19 september 14:30 en
  • zaterdag 22 september 10:30

verzamelen bij het Theehuis, Foarwurker Wei 3 in Bakkeveen

De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. De boswachter neemt u mee naar het Sterrenbos en geeft uitleg over het plan en de aanpak. Hij geeft graag antwoord op uw vragen, bijvoorbeeld over de kap en aanplant van bomen, de belangen van vogels, vleermuizen en andere dieren die er wonen en de wijze waarop in het plan rekening wordt gehouden met omwonenden. Bij wijze van voorproefje is voor kinderen speciale speurtocht en een stukje speelnatuur van OERRR.

Per excursie kunnen 30 mensen mee (volwassenen + kinderen). U kunt zich opgeven voor deze excursie door een mail te sturen naar Margriet Moerenhout [email protected] waarin u aangeeft met hoeveel volwassenen en kinderen u komt. Deelname is gratis.

Namens Natuurmonumenten,
Johann Herman Knoop

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie