Een leuke middag…

Gisteravond hebben de spelers van Oerlibje een spetterende voorstelling neergezet. Het was een prachtige avond en de beste voorstelling tot nu toe. Dat belooft dus wat voor vandaag. Heb je zin in een leuke middag kom dan naar ons matinee. Er is geen kaartverkoop, we gaan aan het eind van de voorstelling met de pet (helm;)) rond. We beginnen om 16.30, vanaf 16.00 kunnen bezoekers zich melden bij de Dunhoeke.

Oerlibje. Het verhaal gaat over een dictatuur, Banevka, die jaarlijks een spelweek organiseren voor de Haadstêd (de rijke hoofdstad van Banevka). De spelweek is een gemanipuleerd spel die maar 1 overlevende kent. Het publiek heeft een stem in hoe het spel verloopt, zij kunnen door middel van sponsoring de deelnemers helpen in de strijd. De mienskippen in Banevka zijn verplicht 1 deelnemer te offeren, dit wordt gedaan door een ‘lotting’.
Het eerste deel vindt plaats op de zandvlakte, Mienskip O1 (Opsterlân), daar is het arme dorp waar de ‘lotting’ plaats vindt. Het tweede plaats is in de Haadstêd, dat is in en rondom het zwembad, daar vindt de strijd op leven en dood plaats.

Geplaatst in: Toneelvereniging Nij Bigjin

Geef een reactie