Bijzondere expositie in Sint Piter tijdens Tsjerkepaad

De Sint Piter in Ureterp neemt deel aan Tsjerkepaad 2018, de campagne om bijzondere kerken aan een breed publiek te tonen. De monumentale Ureterper kerk is van 7 juli tot en met 8 september elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur open voor publiek.

Dit keer is er een expositie van acryl-collages van Ria Smit-Snakenborg. Deze in 1954 in Kolham geboren kunstenares heeft haar jeugdjaren in Beetsterzwaag doorgebracht. Na haar opleiding tot docent verhuisde ze door haar werk naar Twente.

Vanaf 1990 schildert Ria Smit-Snakenborg en vindt ze internationaal erkenning voor haar werk. De recensenten prijzen haar schilderijen  vooral vanwege haar gevoel voor compositie en prachtig kleurgebruik.

De combinatie van open kerk en tentoonstelling is een goede reden de Sint Piter eens buiten de kerkdiensten om te bezoeken, of gasten en toeristen te attenderen op de openstelling van de kerk.

Geplaatst in: Kerken

Geef een reactie