Impressie vlooienmarkt 5 mei

 

Er werd al dagenlang goed weer verwacht voor zaterdag 5 mei. En dat betekent dat het druk wordt op de vlooienmarkt.

Niet dat men extreem vroeg kwam. Tussen 6 en 7:30 uur was het ’t drukste met het binnenrijden van standhouders.  Bijna alle beschikbare terreinen waren vol. Er zijn 802 standhouders geteld. Vorig jaar mei waren er 850 ….(toen was er nog een extra grasveldje beschikbaar, dat is nu net ingezaaid).  De thermometer tipte na het middaguur net de 20 graden aan. De zon stond in een prachtblauwe hemel te pronken op deze 5e mei.

De bezoekers kwamen ook in erg groten getale. Er heeft een record aantal auto’s op de parkeerweilanden gestaan. Gelukkig bleef iedereen lang. Pas na 13 uur kwam de uittocht goed op gang. Iedereen wilde toen ook tegelijkertijd weg. Dat kan natuurlijk niet. Er zijn 2 uitgangen open geweest; waren er meer open dan konden de wegen rond Bakkeveen het niet verwerken. Daardoor stonden de files op de marktterreinen en niet op straat.
De volgende markt is op zaterdag 19 mei.

Hieronder een time-lapse van de markt. De opname begint om 3:30 uur en duurt tot ca 16 uur. De opnames zijn van P1: het meest centrale terrein vlak achter de bebouwing van Bakkeveen. Eerst nog 2 foto’s van een geheel andere zijde van de markt (aan de rand van P4).

 

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2018, Vlooienmarkten

6 reacties op “Impressie vlooienmarkt 5 mei

 1. Akkie zegt:

  Het was weer een geweldige markt. Leuke dingen op de kop getikt

 2. Ellen zegt:

  Bakkeveen is altijd leuk geweest word helaas nu wel erg groot te weinig tijd om alles goed te kunnen bekijken.en extra wc’s op het veld zou geen overbodige luxe zijn vind ik. Als tip doe de markt tot een uur of 3 en aub wc wagen plaatsen bij het veld.

  • Antje zegt:

   Altijd een leuke rommelmarkt , maar ’t word te groot . Het begint om 7.00 maar als ik dan om kwart voor 8 nog auto’s zie aankomen om een stand plaats te bemachtigen. Dan is er natuurlijk geen halt meer. Het begint om 7.00 dan moet je er zijn en anders pech !!

   • Rob Roel zegt:

    @Antje Ik ben blij dat wat u voorstelt op 5 mei niet het geval was. Bij die éne mevrouw kocht ik iets heel moois. Ik heb met die vrouw staan praten en die kwam omstreeks 8.15u want ze kwam van verre met dochterlief..In uw voorstel had ik dit koopje gemist.. Het wordt allemaal groot. Ik ben zelf zoals ik afgelopen 2 jaren aangeef een voorstander van 500 kramen maximaal. Ook omdat ik dan altijd beter slaag. Deze keer was een uitzondering bij 802 kramen had ik nu eenzelfde positief resultaat.. Tuurlijk, ik heb ook wel wensen: Laat de markt maar 2 uren later beginnen en dan tot 15.00u in de middag.. Ik kan er ook nooit zo vroeg zijn als 7.00u , maar ik snap dat dat er niet inzit..logistiek.. dus ik berust daar in.. Ondanks dat het deze keer weer pakweg 800 kramen waren vond ik het veel beter dan vorig jaar met 850 (Dus het is m.i. wel verbeterd..) Ik mis nog wel voor de mensen een wc wagen op het grasveld, ik heb mijn oor te luister gelegd en ik heb het spontaan gehoord uit de keeltjes van vele vrouwen.. “Ja, je zult maar ineens moeten plassen en dan 600 meter door mensenmassa’s heen naar die wc in restaurant moeten.. IK zag ook op die plek mensen urineren in de sloten..tja, die halen die wc niet meer (Is het veld daarom soms nog zo drassig hahaha!) Ja auto komt voor mij als bezoeker wel steeds verder weg te staan van begin eerste marktkraam..ik heb geteld, ik moest 250 meter lopen, door best ongemakkelijk terrein met kuilen met gevaar voor verzwikking. Met rollator loopt het niet prettig en makkelijk..Wat me verder opvalt, dat is dat ik steeds meer mensen al fietsend langs de rijen zie gaan (Mag dit?) Ik vind het als wandelaar wel risicovol, je hebt zo een band tegen je achterbeen..Ik weet kinderwagens en bagagekarretjes vind ik ook niets, ik heb ze wel over me tenen gehad als ze plotseling links-of rechts afslaan..(Jammer maar het is niet anders..) Ik kijk altijd erg uit met die wagentjes en karretjes..Verder zie ik dat er nog steeds mensen zijn, die stilstaan op de hoofdweg en passagiers in laten stappen, dat moet m.i. eens veranderen, die mensen stappen maar in op de parkeerplaats..zodat ze het verkeer niet ophouden..Deze markt op 5 mei was m.i. los van de negatieve punten, voor mij wel geslaagd..

  • Rob Roel zegt:

   Dat punt van die extra wc’s ondersteun ik. Ik heb dit verzoek vaak gehoord..met name van vrouwen.. ik heb 3 mannen zien urineren ( Ik weet, die zien in elke sloot of boom een wc, maar zo zou het niet moeten) Ik kan best begrijpen dat mensen met ‘een zwakke blaas’ niet nog eens 600 meter moeten afleggen naar wc in restaurant) Ellen ik vind het een goed punt wat je aanstipt..ik ga hier natuurlijk niet over, maar het is gezegd..Qua tijd wordt het groot..ik heb het berekend..ik kom op 22 seconden per kraam de tijd..(Zonder stoppen, wc moment, hapje drankje) en de tijd die nodig is om als bezoeker terrein weer te verlaten wordt ook langer.. mocht je een afspraak hebben na marktbezoek? Ga 10 minuten eerder weg..want je staat in een rij auto’s, zeker als degene, die de euro in ontvangst neemt soms een minuut staat te praten met elke automobilist ( dat schiet niet op,..en natuurlijk neem ik zo’n vrijwilliger niets kwalijk het zijn prima mensen en die willen alleen maar dienstbaar zijn, het is gezellig ook nog eens,.maar beperk die conversaties bij vertrek zoveel mogelijk, doorstromen met die rijen vertrekkende autos…oprecht bedoeld) Tot 15.00u zou ik ook leuk vinden en dan 2 uren later beginnen..ik heb vaak het idee, dat ik om 9.00u al veels te laat ben en achter het net vis.. kennelijk is dit logistiek niet te doen..dan krijg je allemaal opstopping later op de morgen..daar is het gebied te smal voor..(Maar ik snap je punt Ellen) Complimenten aan de organisatie dat ze toch nog het op deze manier kunnen organiseren, want it’s a hell of a job !

 3. Ronnie zegt:

  ik vind bakkeveen en annen de 2 top markten in de omgeving.
  Complimenten voor de organisatie en houden zo.
  Een wc wagen op het veld zou ik ook wel prettig vinden.

Geef een reactie