Schaatsen op de vaart

Heel voorzichtig op donderdag 1 maart, op 2 maart ging het echt los: schaatsen op de “Bakkeveenster” vaart.

We hebben het dan over het deel van de vaart aan de zuidkant van het centrum. Tot aan kampeerboerderij The Loryann kan worden geschaatst. Daar bij de kampeerboerderij kom je voor een groot eenden- en windwak. Ook verderop richting Waskemeer bevinden zich enkele grote wakken.

Het voordeel van dit traject van 700 m is dat de vaartswallen hoog zijn en je daardoor wat minder in de snijdend koude oostenwind rijdt. Dat zal de reden zijn waarom er niet wordt geschaatst op “de knippen”, de vaart tussen Bakkeveen en Siegerswoude.

Het was vrijdagmiddag ongeveer -2 graden (windeffect niet meegerekend) en zonnig.

Foto’s Jannie Tjassing.

 

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie