Myrthe Tognini naar WK Antwerpen

Myrthe Tognini maakt zich na een succesvol verlopen EK op voor een nieuwe uitdaging. Op 4 en 5 april staat de acrogymnaste uit Bakkeveen met haar teamgenoten op het WK in Antwerpen. “We hebben er echt veel zin in.”

Het was best verrassend hoe snel en overtuigend Myrthe samen met Arjenne Steenbergen en Nova Houtman de WK-limiet haalde. Tijdens het EK werkten Myrthe en Arjenne nog samen met Iris Bergsma, maar na het toernooi in Polen (achtste plek) nam zij afscheid en werd Nova de tweede onderpartner van het team. “We moesten natuurlijk wel wennen aan elkaar. In die zin is het uniek dat we binnen vier weken al aan de hoge WK-limiet voldeden.”

Inmiddels is de oefening die op het EK werd afgewerkt, ingeruild voor een nieuwe oefening; bij het zetten van de puntjes op de i was er hulp van de Russische topcoach Dmitrii Vinnikov. “Het is weer compleet anders en we hopen dat we er daardoor echt uitspringen tijdens het WK.” Daarbij is het herstel van Arjenne wel belangrijk. “Nadat we ook voor de tweede keer de WK-limiet haalden, deden we mee aan een toernooi in het Belgische Puurs. Daar brak Arjenne een enkel. Dat was absoluut schrikken, al was het vooral domme pech. Ze traint nu met een brace, dus we kunnen zeker wel wat doen, maar maximaal oefenen is er helaas nog niet bij. Maar het gaat inmiddels wel de goede kant op, dus we gaan sowieso. Het is alleen even afwachten wat we kunnen laten zien.”

Of de WK-finale haalbaar is, weet Myrthe nog niet. “Op het EK was er plaats voor tien landen in de finale, nu zijn er maar acht plekjes. Dus de lat ligt hoger en er doen ook nog andere landen mee, zoals China, Kazachstan en Australië. We moeten afwachten wat mogelijk is.” Naast Myrthe mogen ook Marten-Lin Visser uit Boornbergum en de sinds kort in Bakkeveen woonachtige Tess Offringa naar het WK, in de categorie mix-pair.

Daarnaast probeert Myrthe financiële ondersteuning te krijgen door middel van donaties en acties. Nu verkoop ze de week eieren !

1 doos a 10 stuks voor € 3,– 

De eieren worden deze week thuis bezorgd.

Deze zijn te bestellen via [email protected]

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie