Blauwe route opgeheven

In de Bakkeveenster Duinen (Mandefjild, eigenaar grotendeels It Fryske Gea) is een aantal wandelroutes met gekleurde paaltjes. Eén daarvan is de blauwe paaltjes route. Deze route gaat langs de oude ijsbaan en een stukje achter de Harmsdobbe in het grote heideveld; dat is achter de afrastering na de zandvlakte.

Het deel van de blauwe route achter de afrastering (dat is dus ten oosten van het rolstoelpad) wordt afgesloten. Reden is dat relatief veel mensen nadat ze eenmaal door het hekje op het heideveld zijn van het pad “afdwalen” en het heideveld dwars oversteken. Dat was en is niet de bedoeling, maar toch gebeurt het. Dus daarom een deel van de blauwe route dicht.

In het bosachtige gebied langs de Mjumsterwei zullen geen schapen en paarden meer weiden, maar alleen nog op de heidevelden zelf. De afrastering wordt daarom ook verplaatst. De rode route over de trapheuvel zal via een klaphekje te bereiken zijn. De planning is dat volgend jaar er een nieuwe blauwe route komt, die dichter bij de Mjumsterwei komt te liggen in het gebied waar geen schapen en koeien lopen. De blauwe route loopt langs de bosrand.

De nieuwe blauwe route zal vanuit het bos een prachtig nieuw uitzicht geven op de heidevelden en een majestueuze boom.

Ko Maring

Geplaatst in: t Fryske Gea

1 reactie op “Blauwe route opgeheven

  1. Jacob zegt:

    Voor al die “afdwalers”: Eigen schuld dikke bult.

Geef een reactie